Un lider din fieful lui Dragnea anunţă candidatul PSD la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dănuţ Cristescu, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, susţine, într-un interviu pentru ziarulteleormanul.ro, că Liviu Dragnea va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din toamnă. Cristescu este unul dintre oamenii fideli lui Dragnea.

Jurnalist: Domnule preşedinte, aş vrea să facem un salt spre politică, ţinând sema de faptul că, oricum, campania electorală a început deja, atât pentru alegerile europarlamentare, cât, mai ales, pentru cele prezidenţiale. Şi-a propus PSD-ul să câştige aceste alegeri?

Dănuţ Cristescu: Nu că ne-am propus, vom câştiga sigur ambele alegeri. La europarlamentare, eu cred că la nivel de ţară vom lua aproape 50 la sută din numărul de parlamentari, iar în ce priveşte judeţul Teleorman, vom obţine în jur de 60 la sută din voturile exprimate. Eu sunt convins că noi vom reuşi să scoatem la vot mai mult de jumătate din electoratul PSD-ului, atât la europarlamentare, cât şi la prezidenţiale, la acestea din urmă poate chiar undeva aproape de 60 la sută, iar în ce priveşte voturile, sunt absolut convins că vom avea cel mai mare procent de votanţi pentru candidatul PSD la Preşedinţia României. 

Nu vi se par cam îndrăzneţe procentele avansate?

Dănuţ Cristescu: Nu sunt deloc îndrăzneţe. Eu cred în puterea noastră de mobilizare, în discernământul electoratului şi, ca urmare, în rezultatele pe care le estimăm.

Domnule preşedinte, cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ştiţi cumva?

Dănuţ Cristescu: Liviu Dragnea.

***

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi seara, la Antena 3, că membrii PSD şi-ar dori ca Liviu Dragnea să fie candidatul la prezidenţiale, dar că decizia se va lua după 15 februarie.

„Dănuţ Cristescu şi-ar dori să fie Liviu Dragnea, după cum şi-ar dori câteva sute de mii de membri. Noi am anunţat că pe 15 februarie începem analiza unui material gigant la nivelul fiecărui oraş, comune, sat. Am lansat o întrebare: candidat PSD, candidat ALDE şi candidat PSD-ALDE comun. (...) E musai şi obligatoriu să câştigăm alegerile prezidenţiale”, a afirmat Codrin Ştefănescu.

El a susţinut că „e obligatoriu ca românii să aibă un preşedinte normal, patriot, imparţial, care să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite