Un lider PNL propune coagularea dreptei. Care sunt cele trei „cerinţe fundamentale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Dumitrescu
Iulian Dumitrescu

Prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, susţine că liberalii trebuie să semneze un protocol de colaborare cu partidele din Opoziţie pentru înlăturarea de la putere a PSD, printre punctele documentului fiind şi susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

"Unul dintre obiectivele importante ale PNL în această perioadă trebuie să fie construcţia alternativei la actuala putere. Pornind de la nevoia de a înlătura de la conducerea ţării actuala putere abuzivă şi discreţionară, PNL este singurul partid care poate coagula forţele de opoziţie pe o platformă de acţiune împotriva PSD. Trebuie să începem un dialog onest şi plin de perspective cu forţe politice care fac opoziţie la PSD, cum ar fi USR, PMP sau România Împreună. Orice discuţie trebuie să plece de la valori comune şi de la direcţii de acţiune convenite între parteneri, tocmai pentru ca orgoliile şi interesele mărunte să nu împiedice construcţia alternativei la PSD. Voi propune colegilor din conducerea PNL iniţierea unui protocol de colaborare la nivel central între partidele de opoziţie pentru a putea înlatura PSD de la putere şi pentru a aduce România pe drumul stabilităţii şi normalităţii", a scris, miercuri pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu.

Acesta a susţinut că protocolul de colaborare trebuie să vizeze şi susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat.

"Dincolo de vorbe, PNL trebuie să cuprindă în protocolul de colaborare trei cerinţe fundamentale: Apărarea libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor; Susţinerea, prin măsuri concrete, a capitalului românesc; Susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat la Cotroceni. În condiţiile în care acţiunile politice ale puterii actuale încalcă valorile fundamentale ale liberalismului, care sunt, în acelaşi timp, şi valorile regimurilor politice democratice, PNL invită forţele politice să îşi unească forţele pentru a readuce România pe drumul său firesc", a completat Dumitrescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un mesaj transmis luni de la Palatul Cotroceni, în urma violenţelor de la protestele din 10 august, că necesar un dialog între partidele de opoziţie pentru "a opri abuzurile actualei majorităţi".

"Un ultim apel vreau să îl adresez opoziţiei şi politicienilor care se află în opoziţie faţă de actualul Guvern. Alternativa nu vine de la sine. Doar lucrând cu determinare şi înţelepciune, se poate ajunge în situaţia de a obţine încrederea oamenilor. Stă şi în mâinile opoziţiei responsabilitatea de a asigura stabilitatea ţării şi menţinerea României pe drumul normalităţii. Este nevoie, fără îndoială, de un dialog susţinut între toate forţele de opoziţie. Oamenii politici responsabili ştiu să lase deoparte interesele mărunte şi orgoliile şi să pună mai presus interesul ţării. Iar interesul românilor este de a opri abuzurile actualei majorităţi. Cu înţelegere între partidele de opoziţie se obţine ceea ce spuneam mai devreme: alternativa aşteptată de români", a spus şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite