Un membru PNL Sector 1 a constestat în instanţă candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului: „Nu pot să mai tolerez nelegiuirile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Un membru al PNL Sector 1 pune la îndoială candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului, pe motiv că încalcă principiile şi valorile formaţiunii. Liberalul a cerut în instanţă anularea deciziei Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL prin care premierul a primit derogare de vechime pentru a putea intra în cursa internă.

Este vorba despre Alexandru Pânişoară, membru al PNL Sector 1. Acesta a cerut Tribunalului Bucureşti să constate nulitatea deciziei BPN din 18 august 2021 în urma căreia Cîţu a primit derogare de vechime pentru a candida, întrucât nu avea vechimea necesară şi, în consecinţă, liberalul cere şi anularea deciziei care admite candidatura premierului în cursa internă.

„Nu am acţionat la comanda cuiva, ci din propria convingere, din asumare (...) Nu pot să tolerez, să mai tolerez, nelegiuirile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile. Nu sunt contestatar de meserie, contest acolo unde sunt, în opinia mea, încălcate principii şi valori. (...)

Nu-l cunosc pe Florin Cîţu şi nici pe Orban, nu are legătura cu ei, cu circul care se petrece, ci cu faptul că PNL cauţionează abateri de la legi şi regulamente… (...) Poate ar fi gândit şi alţii acţiunea, dar nimeni n-a făcut nimic în sensul ăsta… Păcat, sper să înceapă şi restul colegilor să se trezească din amorţirea asta care a condus la derapaje şi abuzuri”, a scris Alexandru Pânişoară, vineri, pe Facebook.

Potrivit regulamentului, vechimea necesară pentru a candida la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal este de cinci ani, iar premierul Florin Cîţu nu întrunea această vechime în momentul în care şi-a depus candidatura, astfel că a cerut o derogare care i-a fost acceptată.

Sesizarea liberalului din Sectorul 1 a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 9 septembrie. Congresul liberalilor va avea loc în data de 25 septembrie, candidaţi pentru şefia partidului fiind premierul Florin Cîţu şi actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite