Un nou scandal în Parlament. Legea defăimării în variantă revizuită, retrimisă la comisiile de specialitate, deşi în urmă cu o săptămână fusese respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au decis, miercuri, retrimiterea la comisiile de specialitate a legii defăimării în variantă revizuită, cu toate că săptămâna trecută iniţiativa legislativă a fost respinsă. La acel moment, după ce legea nu a trecut, social-democraţii au argumentat că sistemul electronic a avut erori care au dus la denaturarea rezultatului.

Deputaţii au decis miercuri să se reia votul pentru cele opt proiecte legislative care au fost pe ordinea de zi a plenului de săptămâna trecută şi care au fost votate electronic.

Au votat 145 de deputaţi „pentru”, doi s-au abţinut, 26 au votat „împotrivă”, iar trei au fost prezenţi, dar nu au votat. După acest moment, liberalii şi independenţii au părăsit sala şi au anunţat că se vor întoarce doar dacă de pe ordinea de zi va rămâne doar solicitarea DNA pentru încuviinţarea arestării deputatului Nicolae Păun. 

După mai multe rânduri în care conducerea BP al Camerei Deputaţilor a negociat cu liderii de grup revenirea în sală pentru cvorum, liberalii au reveit în sală cu condiţia să aibă loc votul pe cazul Păun. Însă, PSD a propus, ca înainte de acest demers, să se facă un vot prin care să se permită retrimiterea la comisiile de specialitate a legii defăimării în variantă revizuită. 

Solicitarea a trecut cu 154 de voturi pentru. 56 de deputaşi au fost prezenşi dar nu au votat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite