PSD forţează Regulamentul pentru a amâna votul privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea PSD-UNPR-ALDE a reuşit să prelungească termenul pentru adoptarea tacită de la 45 de zile, aşa cum este prevăzut în Regulament, la 60 de zile în cazul proiectului PNL de revenire la alegerea primarilor în două tururi. PSD intenţionează să tergiverseze cât mai mult votul în cazul proiectului iniţiat de PNL până după alegerile locale.

„Nu avem nevoie de dezbatere, publicul a dezbătut în stradă după Colectiv. Vă e frică de această lege, tremuraţi de frica alegerilor în doua tururi, vă e frica de popor, dar de ce vă e frică nu scăpaţi", a spus senatorul PNL Teodor Atanasiu.

În replică, liderul senatorilor PSD a spus că nu le e frică, dar o discuţie despre revenirea la alegerea primarilor în două tururi se va face după alegerile locale. ”PSD nu e de acord cu modificarea legislaţiei, după ce aceasta a fost adoptată de atât de puţin timp”, a spus Fifor, precizând că nu se mai impune o modificare a legislaţiei electorale în an electoral şi la finalul actualei legislaturi.

Liberalii au amintit de faptul că PSD ignoră decizia CCR de neconstituţionalitate a ordonanţei migraţiei. „Vorbiţi de respectarea legilor, dar aveţi decizia CCR şi patru hotărâri ale instanţelor, prin care trebuia să revizuiţi legea. Aţi furat 500 de primari şi vreţi să îi ţineţi acolo, sechestraţi, pe 500 de ani? Eliberaţi-i!“,  a spus liberalul Dumitru Popa.

Prelungirea termenului de adoptare tacită la proiectul liberalilor care introducea două tururi la alegerile locale, de la 45 de zile la 60 de zile, a fost votată în plen cu  66 de voturi ”pentru”, 33 împotrivă şi 2 abţineri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite