Un pic de ipocrizie liberală – despre cazul liderului liberal pregătit pentru un loc la ANRE

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au făcut scandal în legătură cu numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, dar îl susţin pentru o funcţie la ANRE pe Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba, un om ce nu are pic de experienţă în domeniu.

Azi dimineaţă am văzut această ştire. Iniţial am crezut că face parte din categoria de ştiri pe surse care nu se confirmă niciodată. După ce am citit însă articolul lui Mirel Palada, pe care îl creditez că ştie mult mai multe decât mine despre interiorul lumii politice, încep să cred că suntem în faţa unei informaţii, nu a unui zvon.

Cu alte cuvinte, experienţa într-un domeniu contează pentru cei din noul PNL doar atunci când este vorba de oamenii susţinuţi de adversarii politici. Analogia cu cazul Ilie Sârbu este, de asemenea, foarte corectă. Până la urmă, la Curtea de Conturi au mai fost numiţi politicieni, cu experienţă în administraţie, aşa cum este şi fostul senator social-democrat, şi s-au dovedit, cel puţin unii, oameni care îşi fac treaba. Nu este vina lor că rapoartele Curţii de Conturi sunt de multe ori ignorate. Atâta timp cât acele rapoarte există, de multe ori dublate de sesizări la Parchet, acei oameni şi-au făcut treaba.

Şi totuşi, liberalii au făcut scandal, dar susţin pentru o funcţie la ANRE un om ce nu are pic de experienţă în domeniu. Iar ANRE este o instituţie cel puţin la fel de importantă cum este şi Curtea de Conturi, luând decizii într-un domeniu în care există o sumedenie de interese şi ciocniri nevăzute, inclusiv interese externe dacă îmi este permis, cu grupuri extrem de puternice. Dar iată, liberalii ne spun că un vicepreşedinte de CJ este suficient pentru a face faţă cerinţelor, că este de-al lor.

Din păcate la mentalitate cei din PNL sunt orice, dar nu ”noi”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite