Un proiect de lege pentru interzicerea autonomiei teritoriale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Promovarea unor asemenea imagini va fi pedepsită cu închisoarea dacă proiectul de lege va fi votat
Promovarea unor asemenea imagini va fi pedepsită cu închisoarea dacă proiectul de lege va fi votat

În privinţa autonomiei teritoriale nu doar că se vorbeşte mult, dar se şi fac paşi. Cei mai hotărâţi au fost parcurşi în ultima perioadă, culmea, chiar de UDMR, ONG-ul aflat la guvernare care vrea să facă şi să desfacă nu doar politica, ci şi teritoriul României. Şi care şi-a dat mâna cu Viktor Orban pentru a împlini visul de aur al iredentiştilor: preluarea Transilvaniei, pe bucăţi, de către cercurile de putere maghiare.

Am considerat aşadar necesar să adresez această problemă care va deveni şi mai periculoasă pentru România în contextul noilor reaşezări geopolitice din preajma ţării noastre. Viktor Orban şi-a trimis deja la Bruxelles cei mai fervenţi avocaţi ai secesiunii etnice, cu preluări de combatanţi din România, Serbia şi Ucraina. În plus, doi europarlamentari maghiari vin din Slovacia şi doi din România, aceştia din urmă de la UDMR. Toţi vor juca pe mâna expansionismului maghiar în ţările din preajmă, acest lucru nu mai este un secret de vreme ce a fost asumat oficial în primul discurs  public al premierului reales al Ungariei.

Proiectul meu de lege îşi propune aşadar să smulgă din rădăcină toată agitaţia autonomistă şi secesionistă, în orice formă, prevăzând pedeapsa cu închisoarea pentru cei care desfăşoară activităţi în acest sens şi desfiinţarea organizaţiilor care o promovează şi militează pentru ea. Statul român are nevoie de acest instrument legal clar care să arate că nu suntem slabi şi că nu avem graniţele deschise pentru secesionişti, indiferent de unde ar veni ei şi de cine ar fi finanţaţi.

Proiectul meu de lege îşi propune aşadar să smulgă din rădăcină toată agitaţia autonomistă şi secesionistă, în orice formă, prevăzând pedeapsa cu închisoarea pentru cei care desfăşoară activităţi în acest sens şi desfiinţarea organizaţiilor care o promovează şi militează pentru ea

Semnalul va fi puternic nu doar pentru extremiştii maghiari din interior, ci şi pentru susţinătorii lor din afara ţării, iar România nu va mai părea un şvaiţer prin care trece cine vrea cu orice fel de propuneri anti-Trianon, politici anti-statale, hărţi ale României trunchiate ş.a.m.d.

Cred că a venit timpul să privim spre România ca spre un stat aflat sub asediul unor politici anti-naţionale bine susţinute din afara ţării şi să luăm măsurile de rigoare înainte de a fi prea târziu. Altfel, creşterea extremismului în Europa şi agitaţia modificărilor de graniţe în Est ne vor afecta într-un mod pe care nu vom fi pregătiţi să îl combatem. Legea privind interzicerea autonomiei teritoriale şi a oricărei forme de secesionism este menită să preîntâmpine ascensiunea fulminantă a extremismului secesionist maghiar, ştiut fiind că e mai uşor să previi decât să vindeci ulterior.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite