Politică

articolul anterior articolul urmator

Un răspuns pentru Băsescu: avem o lege pentru interzicerea Jobbik, trebuie doar adoptată de Parlament

6
12 Mar 2014 12:34:08
Bogdan Diaconu
Legea care poate pune capăt o dată pentru totdeauna extremismului maghiar în toate formele sale
Legea care poate pune capăt o dată pentru totdeauna extremismului maghiar în toate formele sale

Mă bucur că Traian Băsescu a descoperit pericolul Jobbik, în cele din urmă. Eu l-am descoperit acum 4 ani, când europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad şi-a deschis birou la Târgu Mureş şi i-a instigat pe maghiarii din Transilvania să iasă în stradă pentru autonomie. Am cerut să fie interzis în România. Vara trecută, după ce Vona Gabor a instigat la conflict între România şi Ungaria, am depus o lege clară împotriva Jobbik.

Propunerea legislativă pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist (AICI) este foarte clară în privinţa mişcărilor extremiste şi a activităţilor acestora, indiferent că sunt organizate de persoane juridice sau fizice din ţară sau din străinătate. Astfel, la art.1. se precizează că „Orice manifestări (întruniri, tabere, conferinţe, mitinguri) care prin obiectul, desfăşurarea sau mesajele lor aduc atingere directă sau indirectă art. 1 alin. 1 din Constituţia României sunt interzise pe teritoriul statului român”.

Legea continuă cu art. 2 care face referire la „Persoanele de cetăţenie străină care promovează public în statele lor de origine, pe teritoriul României sau oriunde altundeva mesaje care aduc atingere directă sau indirectă art.1 alin.1 din Constituţia României”, iar acestea „sunt considerate indezirabile pe termen nelimitat pe teritoriul României dacă nu au statut diplomatic, sau persona non-grata dacă au statut diplomatic”.

Aşadar legea există, e la un pas de votul final din Camera Deputaţilor care e camera decizională, mai lipseşte doar voinţa politică de a pune capăt extremismului maghiar pe teritoriul României. Restul sunt vorbe şi populisme. 

După prevederile care clarifică modul în care se aplică măsura declarării indezirabilităţii sau a calităţii de persona non-grata, în acord cu celelalte legi ale României care au acest obiect, ultimul articol, 3, rezolvă simplu şi eficient problema mişcărilor extremiste din afara ţării care vin în România: „Partidele politice, fundaţiile, ONG-urile sau orice fel de organizaţii juridice sau non-juridice înregistrate în afara României care promovează mesaje şi/sau desfăşoară acţiuni care aduc atingere directă sau indirectă art.1 alin.1 din Constituţia României sunt interzise pe teritoriul statului român”.

Aşadar legea există, e la un pas de votul final din Camera Deputaţilor care e camera decizională, mai lipseşte doar voinţa politică de a pune capăt extremismului maghiar pe teritoriul României. Restul sunt vorbe şi populisme.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

gogu58
12.03.2014, 13:23:18

Pai de ce nu o voteaza PSD+UDMR ?

+4 (6 voturi)
Filon Aurel
12.03.2014, 18:02:50

Pentru ca cel mai mincinos si intaiul plagiator al tarii Victor Ponta si partidul coruptilor deghizati in socialisti,PSD,nu-si doresc decat jefuire tarii.Aduceti-va aminte de faptul ca Victor Ponta si PSD au fost cei care au asmutit jandarmii asupra taranilor din Pungesti si ca acestia,taranii,sunt inca sub acea lege speciala nedreapta de asuprire.Decizia fiind luata de aceeasi socialisti deghizati in aparatorii corporatismului salbatic in detrimentul propriei populatii.Da,vb de acelasi partid de fosti comunisti,avandu-l in frunte pe plagiatorul national Victor Ponta care mangaie pe crestet organizatia sovina udmr:''Auzeam tot felul de politruci cerând UDMR nu ştiu ce. Ce să-i ceri, când reprezentanţii săi de vârf erau în Târgu Mureş cu steagul în braţe? Cum să te delimitezi? (...) O să găsesc o modalitate prin care aceste lucruri să nu mai fie poligon de încercare pentru campaniile electorale, debut de campanie, sfârşit de campanie sau răfuieli personale. (...) Mi-ar fi fost ruşine, dacă eram maghiar, să asist la asemenea circ pe stradă", a arătat Florea.Primarul a adăugat că nu ştie "ce au căutat" primarii din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, şi cel din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, la manifestaţii, care nu numai că au fost prezenţi, dar au şi încurajat "o astfel de manifestare". Acestia sunt partenerii de guvernare ai lui Ponta,care dupa ce a terminat de batut taranii de la Pungesti n-a mai gasit resurse sa tina piept lui Vona Gabor si udmr-ului.

0 (4 voturi)
Daniel Chesa
12.03.2014, 15:22:46

Gogu 58 tu vezi UDMR-ul capabil sa-si interzica obiectul muncii ??? Tradatorul de Ponta zis Plagiatorul nu are coloana vertebrala pt asa o lege ...

+3 (5 voturi)
R
12.03.2014, 20:29:34

PAI DE CE MAI STATI? DATI-I DERUMUL ODATA! O astfel de lege este deosevit de necesara stiind ce mizerabili au venit cu hoardele lor sa ne injure la noi acasa.

0 (4 voturi)
Iliescu Danut-ilie
12.03.2014, 21:24:30

Domle iti urmaresc articolele de ceva vreme. In linii mari subscriu la ideile ce reies din ele. Am totusi o intrebare" ce scrii dumneata aici ii spui si lui Ponta sau acolo zici doar da sa traiti, da am inteles? cred ca ultima varianta este cea reala fiindca daca s-a intimplat cumva sa-i spui se vede treaba ca nu te-a bagat de loc in seama.

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările