Politică

articolul anterior articolul urmator

Un răspuns pentru Friedman: nu există dreptul hoţului (Ungaria) de a cere înapoi ceea ce a furat

76
16 Sep 2014 12:57:44
Bogdan Diaconu
Argumentaţia lui Friedman şi a autonomiştilor maghiari se aseamănă periculos de mult cu horthysmul
Argumentaţia lui Friedman şi a autonomiştilor maghiari se aseamănă periculos de mult cu horthysmul

George Friedman pune întrebarea greşit: ”De ce ungurii care trăiesc în aceste teritorii (România etc.) n-ar avea dreptul să se realipească Ungariei?” după ce falsifică istoria afirmând că Tratatul de la Trianon  ”a dat României şi Cehoslovaciei porţiuni ample din Ungaria, cu tot cu ungurii care trăiau acolo”. Trianonul doar a înapoiat popoarelor pământul care le aparţinea, având rolul de a lua de la hoţ (Ungaria) pentru a restitui proprietarilor.

A spune, cum face Friedman (AICI), că Ungaria are vreun drept asupra teritoriilor dobândite prin jaf (lucruri despre care noi, victimele, nu vorbim dintr-o bunătate rău înţeleasă) este ca şi cum le-ai da dreptul hoţilor să reclame bunurile pe care le-au furat şi pe care proprietarii de drept şi le-au recăpătat cu greu. Chiar aşa, de ce nu ar avea dreptul toţi hoţii din lume, fie ei persoane fizice sau actori statali/instituţionali, după ce şi-au pierdut jecmăneala, să ceară restituirea lucrurilor, bunurilor sau teritoriilor furate şi pe care le-au pierdut în favoarea celor care le deţineau de drept. Unde mai sunt drepturile hoţilor? Ungaria are tot dreptul la teritoriile pe care le-a luat cu forţa, dacă mergem pe această argumentaţie. Să restabilim adevărul: Trianonul este punctul de cotitură în care foştii proprietari au primit, după ce au plătit preţ de sânge, dreptul ca ţara pe care o locuiau cu mult dinainte de apariţia hunilor să fie recunoscută ca fiind a lor.

Nu, nu le vom da politicienilor maghiari hoţi şi Ungariei jefuitoare şi ucigaşe de români ceea ce am redobândit cu sacrificiu pentru că era al nostru şi aşa va şi rămâne!

Aşa încât orice legătură s-ar face între Transilvania României şi Scoţia, Catalunia sau mai ştiu eu ce provincie este şi neavenită, şi profund eronată. Scoţienii sunt cei care au luptat secole de-a rândul pentru independenţa faţă de coroana britanică, aşa încât situaţia lor seamănă mai mult cu cea a românilor subjugaţi de coroana Ungariei. Maghiarii nu au cum să se dea victime în acest proces, pentru că în România din partea transilvană românii, locuitorii de drept, erau o ”minoritate” tolerată, deşi erau majoritari şi mai vechi decât existenţa însăşi a triburilor hunice.

Iată de ce UDMR joacă periculos atunci când vine cu autonomii teritoriale în acestă epocă de confuzie şi separatism. Dar ştie bine ce face şi pe ce se bazează. Numai statul român doarme în papuci, iar UDMR este ţinut la guvernare în ciuda războiului pe care l-a declarat României. Este important de aceea să spunem răspicat: în toată această poveste, autonomiştii maghiari şi susţinătorii lor de la Budapesta nu sunt victimele, ci călăii! Nu sunt proprietarii, cum se lăuda Marko Bela, ci tâlharii. Şi nu, nu le vom da politicienilor maghiari hoţi şi Ungariei jefuitoare şi ucigaşe de români ceea ce am redobândit cu sacrificiu pentru că era al nostru şi aşa va şi rămâne!

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

76 Comentarii

M.C
16.09.2014, 13:28:27

poate ii scrieti o scrisoare, cu functia dvs sa ii explicati cum e cu istoria si colegii lui migratori care ocupa ilegal pana si pamantu' pe care si-au fabricata tara de astazi... foarte bun titlul, multi nu isi dau seama ca asmenea abordare este cea mai importanta, corecta, reala

+10 (30 voturi)
Marin Puscasu
16.09.2014, 13:33:37

Daca e sa te iei dupa nume, Friedman e evreu. Daca il cauti la buletin, e cetatean american. Daca il intrebi de unde ii vine familia, afli ca e ungur. Dar daca ii urmaresti cariera si activitatea propagandistica, vezi ca (exact dupa calapodul lui Soros), e inca o pasarica din stolul propagandei iredentiste maghiare. Asa ca nu va mai mirati cand lanseaza astfel de petarde fasaite si nu incercati sa rationalizati. Cei ca el au idei putine si fixe.

+11 (27 voturi)
Handicapat Mental
16.09.2014, 14:01:29

Freidman este un evreu care ar trebui sa-si spuna urmatoarea intrebare, Dece palestinieii nu pot sa obtina independenta ca si scotienii???

+14 (28 voturi)
M.C
16.09.2014, 14:03:59

palestinienii sunt la ei acasa, "israelienii" sunt ca ungurii in Europa, exact, exact la fel.

+5 (29 voturi)
Handicapat Mental
16.09.2014, 14:12:25

Iata ce trebuie sa stie Hungurul evreu Friedman 1) secuii sunt o minoritate etnica, nu o natie 2) secuii nu au fost autonomi nici pe vremea ocupatiei hungare 3) au luptat sub horthy si au ucis romani 4) Constitutia Romaniei nu le permite 5) Nicaieri in Europa o minoritate nu are mai multe drepturi. Propun d-lui Friedman sa rezolve problema palestiniana mai intai si daca ii ramane timp sa vina sa discute cu poporul roman. Va fi bunevenit!

+16 (32 voturi)

Vezi toate comentariile (76)

Modifică Setările