Politică

articolul anterior articolul urmator

Un răspuns pentru Vona Gabor: orice ai face, nu vei vedea nicio autonomie!

43
8 Aug 2014 11:14:11
Bogdan Diaconu
Dacă România funcţiona ca un stat, Vona Gabor ar fi cunoscut ieri rigorile legii
Dacă România funcţiona ca un stat, Vona Gabor ar fi cunoscut ieri rigorile legii

Aş fi preferat ca nu eu, ci instituţiile statului să-i dea răspunsul cuvenit lui Vona Gabor, oprindu-l măcar să mai intre în România sau definitivând plângerea penală pe care am depus-o împotriva lui şi de care nu se mai aude nimic. Din lipsa celor în drept, îi transmit atât lui Vona Gabor: orice ai face, nu vei vedea nicio autonomie în Transilvania, nici tu, nici acoliţii tăi, nici nimeni dintre politicienii maghiari de azi sau de mâine.

Extremiştii maghiari cred că dacă se agită prin tabere în România, profitând de neglijenţa şi nepăsarea autorităţilor române, fac nişte paşi mari înainte spre autonomia teritorială, pe numele ei adevărat separatism. Poate obţin atenţia presei şi nişte voturi, atât. Cu adevărat, orice ar face şi ar complota minţile întunecate ale Budapestei, alături de colaboratorii lor din România, nu vor reuşi nimic şi nu din cauza clasei politice din România, atât de neatente şi de nepăsătoare cu privire la această ameninţare, ci din cauza stării de spirit a românilor care nu ar accepta niciodată segregarea unui teritoriu în interiorul ţării. O anumită maghiarizare în Covasna şi Harghita se petrece deja, dar pe tăcute şi neoficial. Aici există cu adevărat o problemă şi trebuie să o rezolvăm. Dar transformarea cu acte în regulă a unei părţi din Transilvania într-un teritoriu oficial maghiar, oricum s-ar numi el, ar stârni o asemenea revoltă publică încât nimeni nu-şi va permite vreodată aşa ceva.

 În mod normal, cetăţenii români ar fi trebuit să se bazeze pe autorităţi pentru integritatea ţării lor. Acum cred că trăim contrariul: statul român va rămâne întreg doar pentru că cetăţenii săi nu vor permite altcumva şi nu le vor permite nici politicienilor maghiari, nici celor români şi, în principiu, nimănui, să le fărâmiţeze ţara. Românii au rămas, din păcate, ultimul şi singurul garant al existenţei României!

Orice sondaj de opinie s-ar face, atitudinea românilor ar fi absolut împotriva autonomiei maghiare. Iar opinia lor nu este indiferentă sau detaşată pe acest subiect, ci implicată şi personală. Atunci când forţează nota în direcţia separatistă, politicienii maghiari se joacă cu focul răbdării românilor care este, e adevărat, proverbială şi infinită, dar până şi eternitatea toleranţei noastre are capătul ei. În faţa concretizării oricărei forme de autonomie, reacţia publică românească va fi devastatoare şi imposibil de parat, de aceea îi transmit lui Vona Gabor că orice ar face, nu va vedea nicio autonomie, nici el, nici partidul lui, nici urmaşii lui, nici nimeni din cei care visează la aşa ceva.

Cred că nu există subiect politic la care românii să fie mai sensibili şi mai atenţi precum încercările separatiştilor maghiari de a rupe o parte de Transilvania. Pe această sensibilitate şi implicare mă bazeze atunci când îi promit lui Vona Gabor că nu va vedea niciodată vreo autonomie maghiară în România. Ar fi trebuit să fim în siguranţă din partea ameninţării extremismului maghiar pentru că autorităţile noastre sunt eficiente în această privinţă, dar din păcate nu ele ne vor asigura integritatea României, ci capacitatea românilor de a se mobiliza în cazul în care se va face vreun pas concret în direcţia ruperii ţării. Nu eu, nu statul român, ci românii pur şi simplu sunt garanţia că Vona Gabor visează cai verzi pe pereţi, el şi toţi cei care nu încap de România pe hartă. În mod normal, cetăţenii români ar fi trebuit să se bazeze pe autorităţi pentru integritatea ţării lor. Acum cred că trăim contrariul: statul român va rămâne întreg doar pentru că cetăţenii săi nu vor permite altcumva şi nu le vor permite nici politicienilor maghiari, nici celor români şi, în principiu, nimănui, să le fărâmiţeze ţara. Românii au rămas, din păcate, ultimul şi singurul garant al existenţei României!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

herr v2.0
8.08.2014, 11:26:15

Domnule Diaconu, mai lasati-l in plata domnului pe acest Vona Toru de cretini (pe romaneste Vanatorul/d.c.)...

-5 (9 voturi)
Utilizator Adevărul
8.08.2014, 14:12:43

Comentariu considerat abuziv.

Handicapat Mental
8.08.2014, 17:40:40

Nu fii asa de sigur, cu Ponta presedinte , Vona poate fi prim ministru!

+9 (11 voturi)
barbu brailoiu
9.08.2014, 09:26:38

si cine controleaza / conduce, de 2 ani si jumatate, institutiile statului?!? colegii dv. de partid si de stat. de ce nu l-au declarat persona non grata si nu l-au tinut la fronitiera? pentru ca ei au socotelile lor, le trebuie voturile udemeriste ca sa-l instaleze pe ponta la cotroceni si sa-i gratieze pe hoti. pe de alta parte, cata miopie politica (sau rea-credinta) va trebuie, domnule articler, ca sa nu vedeti intelegerea lui ponta cu rusii si, prin asta, cu ungurii? a aparut, in vara lui 2012 (si probabil va mai aparea) un document rusesc despre promisiunile pe care li le-a facut ponta rusilor. si ungurii sunt tot acolo - deocamdata, se scalda intre consilierul g.frunda, kelemen hunor si rozalia biro. dar, probabil ca nu este de nasul clarviziunii dv de deputat si articler la gazeta. e bine sa fii PSD-ist, nu? apropos, ca toti ati fost, mai intai, umanist-conservator: nu uitati sa-l vizitati, macar la vorbitor, pe varan. chestie de caracter...

+7 (9 voturi)
Bartha Barna
9.08.2014, 12:22:56

Tu Diaconu si voi toti care va bateti joc de noi o sa spuneti in rommania voastra ce sa fie: Aici in Ardeal, in secuime o sa zicem noi ce sa fie. Si poti tu sa urlii orice, autonomie o sa avem. Pt ca ati primit Ardealul cu conditia autonomiei. Si daca esti tu asa de sigur ca nu o sa avem autonomie de ce te mananca tot timpul autonomia noastra? Ca altceva nu faci- in loc sa-ti vezi de treaba si sa faci ceva pt tara ta- decat sa te ocupi de noi si de drepturile noastre. Ori esti prost, ori crezi ca toti romanii sunt prosti cand faci parca nu voi ( si gasca ta) ati fi singurii vinovati ca ticalosii de udmr-isti sunt la guvern. Si faci parca ticalosii, banditii de udmr-isti ar fi reprezentantii ungurilor si nu ar fi arma voastra, (una dintere armele voastre) cu care inselati romanii si de fapt pe toata lumea. Esti un excroc, mincinos cu complex de inferioritate, plin de ura fata de cei la care nu te poti ridica nicicum. Esti exact ca udmristii tai banditi! Degeaba ti-asi spune sa-ti fie rusine!

-9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (43)

Modifică Setările