Un scenariu mustind de riscuri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 29 mai, “Radio Europa Liberă România” publica o ştire referitoare la imensele datorii pe care le-ar avea PSD faţă de firmele de consultanţă politică ale unui fost rugbist, pe nume Anton Pisaroglu, care s-a ocupat de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a d-nei Viorica Vasilica Dăncilă.

Iată că tot Radio Europa Liberă România anunţa, la data de 26 iunie, că păgubitul Pisaroglu ar fi recurs la serviciiile executorilor judecătoreşti în speranţa că astfel îşi va recupera banii. Aceasta în pofida faptului că preşedintele interimar al partidului, dl. arcel Ciolacu, pretinde că unele contracte dintre firmele d-lui Pisaroglu şi PSD nu ar fi fost tocmai legale.

Nu relaţiile contractuale, nu banii pe care îi are de încasat dl. Pisaroglu şi pe care PSD nu are de unde să îi plătească, acesta în pofida faptului că anul trecut acesta a avut la dispoziţie un fond de 200 de milioane de lei dintre care nici mai mult, nici mai puţin de 144 de la Bugetul de Stat, mă interesează pe mine. De altminteri, despre situaţia financiară precară a PSD s-a vorbit încă din decembrie 2019.  Ci că de gospodărirea acestor bani pare-se că s-a ocupat fostul ministru de Finanţe, dl. Eugen Orlando Teodorovici. Să ne mai mirăm atunci că acesta a lăsat la finele anului 2019 puşculiţa României aproape goală ? Grav e că dl. Teodorovici nu se astâmpără, nu tace, mai mult, chiar ar dori  să revină în prim-planul vieţii politice româneşti cu ocazia Congresului partidului care ar urma să aibă loc în iulie sau august, Congres cu ocazia ar urma să fie contra-candidatul d-lui Marcel Ciolacu.

Încă şi mai grav e că PSD, aşa în fierbere şi falimentar şi financiar, şi politic cum este, o ţine langa cu iminenţa unei moţiuni de cenzură la adresa guvernului condus de dl. Ludovic Orban. După cum se prezintă aritmetica parlamentară, o atare moţiune are toate şansele să treacă. PSD visează că va primi, din partea preşedintelui Iohannis, sarcina de a forma noul guvern care va avea misiunea de a organiza cele două rânduri de alegeri care ne aşteaptă. Cele locale şi cele parlamentare.

 Visurile PSD, care seamănă teribil cu cele ale lăptăresei din celebra fabulă a lui La Fontaine, merg chiar şi mai departe. Noul guvern va dubla alocaţiile pentru copii şi va majora cu 40% pensiile. Cu speranţa că va mai micşora ceva din distanţa care îl desparte de procentul electoral pe care speră că îl va obţine PNL. Care, imediat după alegeri, în cazul în care le va câştiga, se va afla într-o situaţie imposibilă. Fie va continua plata cu preţul intrării României în colaps, fie va tăia brusc atât noile pensii cât şi noile alocaţii ceea ce nu e exclus să ducă la grave tulburări sociale. În orice caz, la o drastică scădere a sprijinului populaţiei. Adică la fapte ce îi vor face guvernarea de-a dreptul imposibilă.

Avem de-a face cu un scenariu dătător încă de pe acum  de frisoane. Inconştienţa PSD se dovedeşte a fi fără margini. Nu că respectivul partid s-ar fi dovedit vreodată realist din 2017 încoace. Nu ne rămâne decât să sperăm că preşedintele Iohannis va şti să gestioneze situaţia, că în nici un caz nu va desemna un premier din partea PSD, că electoratul nu se va lăsat amăgit de cântecele de sirenă ale unui partid dovedit incapabil să îşi gestioneze măcar bugetul propriu, cu atât mai puţin pe cel al ţării. Şi că PSD va ajunge exact acolo unde trebuie. La lada de gunoi a istoriei.  

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite