Ludovic Orban se izolează la Vila Lac. Un senator PNL are coronavirus şi a umplut tot partidul. Iohannis şi parlamentarii ar putea fi infectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, premier demis, desemnat, refuzat şi izolat
Ludovic Orban, premier demis, desemnat, refuzat şi izolat

Senatorul constănţean Vergil Chiţac (57 ani) şi soţia acestuia au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus.  Senatorul a fost prezent luni la şedinţa conducerii PNL, unde a interacţionat cu mai mulţi colegi de partid, printre care şi Ludovic Orban. Premierul se va izola la Vila Lac 1 pentru următoarele 14 zile. Toţi parlamentarii PNL şi toţi jurnaliştii prezenţi la Parlament vor fi testaţi. Klaus Iohannis face consultări prin teleconferinţă.

”Vergil Chiţac a fost depistat pozitiv cu COViD-19. Am luat următoarele decizii. Având în vedere că senatorul a participat la şedinţa BPN, toţi mebrii BPN se vor izola la domicliu. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică. Mă voi izola la Vila Lac 1, unde voi exercita toate atribuţiile”, a spus Ludovic Orban.  

Jurnalist: Mergeţi la Cotroceni?

Ludovic Orban: Cum să merg? Nu pot să-l expun pe preşedinte. 

Aţi dat mâna cu domnul Chiţac?

Nu. A existat o discuţie că domnul Chiţac este răcit. 

Ce se întâmplă cu consultările?

L-am informat pe preşedinte. Preşedintele va lua decizia. Toţi colegii mei se vor izola la domiciliu, iar miniştrii vor rămâne în funcţiune. 

Se amână audierile?

L-am informat pe preşedinte, care va decide calea de urmat. E posibil ca orice sentor sau deputat să fie expus riscului. Instituţiile funcţionează, indiferent dacă există riscul ca vreunul dintre reprezentanţi să fie infectat.

Cu preşedintele aţi interacţionat?

Am avut o întâlnire, dar nu am dat mâna.  

Cum veţi guverna?

Există un guvern. Există miniştri. Am toate instrumentele să iau orice decizie şi să semnez orice măsură. Indiferent care va fi diagnosticul, îmi voi îndeplini atribuţiile cu conştinciozitate şi spirit de sacrifciu. Niciun coleg nu prezintă simptome, dar paza bună trece primejdia rea. 

Câte persoane vor fi testate?

Victor Costache: Noi am cerut 150 de teste. 

***

Sunt infectaţi şi asistentul personal al senatorului Chiţac, precum şi fiul acestuia. Toţi cei patru, aflaţi în izolare la domiciliu, vor fi transportaţi la Spitalul judeţean Constanţa.

Joi, Vergil Chiţac a dezminţit informaţia publicată de Antena 3, conform căreia este suspect de coronavirus, spunând că are o simplă răceală şi că s-a creat o adevărată isterie, dar că şi-a făcut testul preventiv, ca să spulbere orice îndoială.

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări, vineri, cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou candidat la funcţia de prim-ministru. Consultările vor avea loc prin teleconferinţă, în condiţiile în care senatorul PNL Vergil Chiţac, depistat cu Coronavirus, a intrat în contact cu mai mulţi liberali. PNL îl va propune din nou pe Ludovic Orban, Victor Ponta susţine varianta Raed Arafat, în timp ce PSD nu va face nicio propunere de premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite