Argumentul unui senator PSD pentru programul „închisoare la domiciliu“ : „Decât să stea pe banii noştri în puşcărie, mai bine să stea acasă pe banii lor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
puscarie

Deputaţii PSD au venit cu un amendament prin care condamnaţii pentru corupţie sau infracţiuni de serviciu sunt ţinuţi cât mai departe de închisori,  mai exact, la ei acasă, în arest la domiciliu. Invitat la Digi 24, senatorul PSD Daniel Breaz a argumentat de ce este bună această prevedere, considerată scandaloasă de specialişti.

„Decât să stea pe banii noştri în puşcărie, mai bine să stea acasă pe banii lor. Cred că vor suferi mult mai mult, să cheltuiască bani pe consumabile, hrană. Te-ai degrevat de nişte cheltuieli. E o măsură bună, un proiect bun. Plus varianta cu centrele de reeducare din weekend. Dar în primul rând trebuie recuperat prejudiciul cel puţin ce au prejudiciat. Dar faptul că îi ţii acasă, pot să stea unde doresc. Aşa aş merge, pe recuperarea cel putin a prejudiciului, nu i-as duce în puşcărie mai mult decât cei care au avut fapte cu violenţă. Dacă se dovedeşte că vila a fost făcută din corupţie, îi vor lua vila şi nu va sta acolo, poate într-o garsonieră. Să stea acasă e mai bine. E mai bine şi pentru noi ca stat că nu mai investim cu ei. Vor avea investiţii de făcut pentru a supravieţui”, a declarat Daniel Breaz.

Senatorul PSD a subliniat că măsura nu încurajează săvârşirea faptelor de corupţie, întrucât nu e comod să te gândeşte că stai închis în casă pentru doi, trei ani.

„Nu e comod să te gândeşti la o viaţă pe care o vei avea în derulare Să-i duci în puşcărie... poate condiţiile sunt mizere. Se câştigă procese, se cer daune... e mai bine aşa”, a completat Breaz.

Argumentul „Decât pe banii noştri în puşcărie, mai bine acasă pe banii lor“, folosit de parlamentarii care vor pedepse la domiciliul pentru corupţii condamnaţi, este desfiinţat de specialişti, care spun că înţelesul pedepsei ca mijloc de reeducare va fi rescris.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite