Politică

articolul anterior articolul urmator

Unde sunt banii mei, domnule Soros?

58
24 Nov 2016 16:34:09
Mihnea Dumitru

Mă gândesc că principalul scop al acestui efort transnaţional este de a slăbi încrederea în instituţiile statelor, în societatea civilă şi în evoluţia democratică. Nu contează că-l cheamă Soros, contează că cineva cu bani îşi cheltuie avuţia pe dacii liberi şi proşti.

Înţeleg că Nicuşor Dan a făcut „un happening” în faţa Tribunalului Bucureşti, în care a anunţat că îi dă în judecată pe Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă pentru „calomnie în legătură cu minciunile repetate că [el] şi USR [ar] fi finanţaţi de Soros şi alte bazaconii de genul ăsta”. 
 
Am privit tâmp televizorul. Mi-am dat seama că domnul Dan este în campanie şi că îşi duce jocul ca atare, printr-o oportunitate de imagine. Nu ştiu dacă l-aş felicita, dar în mod sigur mi-a reconfirmat dorinţa de a nu vota USR-ul. În momentul în care faci o astfel de acţiune în instanţă, ca şi candidat şi preşedinte de partid, înseamnă că un tăvălug de informaţii false şi manipulatoare îţi atinge electoratul, că ultimul sondaj (ală în care câştigai 19%, lol) te arăta, de fapt, la 45%, numai dacă nu te-ar crede lumea de Soroşist. În fine, înseamnă că ai consultanţi proşti, dar asta este doar o bănuială personală. 
 
Emblema de Soroşist, cum clamează o parte a presei despre domnul Dan şi o mie de alţi săraci nefericiţi, ar trebui să fie o medalie de onoare în orice societate democrată. Cu toate astea, ajungem să ne dăm în judecată pe tema ei. Nu-i apăr pe cei pe care Nicuşor Dan îi dă în judecată, doar mi se pare hilar că electoratul urban, deşteptuţ şi educat al USR-ului ar cădea pradă unor astfel de manipulări, de e nevoie ca tocmai Nicuşor Dan să se separe public de imaginea lui George Soros. Mi se mai pare şi o dovadă de tâmpenie crasă să te dai personal afectat de o astfel de acuză, fix în campanie, folosind o instituţie a statului tău ca pârghie pentru interesele tale politice. 
 
Domnul Soros este, aparent, o problemă globală pentru oamenii cu mintea odihnită. Mă gândesc că principalul scop al acestui efort trans-naţional este de a slăbi încrederea în instituţiile statelor, în societatea civilă şi în evoluţia democratică. Nu contează că-l cheamă Soros, contează că cineva cu bani îşi cheltuie avuţia pe dacii liberi, pentru că:
 
a) dacii liberi vrea să fie liberi în continuare, independenţi de oricine
b) Soros e prietenul globalizării, care şi ea e rea, deci Soros e rău
 
Înţeleg acum... ca şerpilian extraterestru, în luptă cu masonii conduşi de Soros, încep să înţeleg... 
 

Să extindem ridicolul:

Cred că dimineaţa, la cafea, în patul său de sclavi vii români, ucraineni, bulgari, moldoveni şi unguri, Soros primeşte un raport presat în aur de 24 de karate de la piticul său majordom (mason-şerpilian) şi se încruntă.
- Ce mai am de făcut azi? Deja dormise, dar visase la cucerirea lumii. Era obosit.
- Ah, domnule Soros, trebuie să cumpăraţi societatea civilă română. 
- Nu o cumpărasem deja? Parcă prin anii '90. 
- Ba da, domnule Soros, dar ştiţi cum sunt românii, mai cer o tranşă. Se schimbă puterea şi...
- Of, bine, cumpără-i pe toţi din nou, dar spune-i lui Julien că nu-mi place aşa ceva. Cu banii ăştia, îmi cumpăram hârtie igienică cu fir de aur timp de 2 săptămâni.
- Da, stăpâne. 
 

Nişte spălaţi pe creier ăştia de au făcut şcoala pe la BBC

Ce ştiam despre acest om din cultura populară, până acum vreo 4-5 ani? Mai nimic. Ştiam că există o fundaţie finanţată în numele lui în România. Amicii jurnalişti şi oengişti mi-au relatat recent (pentru că nu-mi păsa) că, pe banii lui Soros, au călătorit, mâncat şi învăţat despre democraţie ani de zile; că este una dintre forţele principale ale finanţării societăţii civile din România şi că, arguably, deci mai mult ca idee, aşa, a luptat împotriva comunismului şi a finanţat căderea lui prin răspândirea democraţiei - e adevărat! - de rit stângist. 
 

A dat bani peste tot, numai nouă nu!

Am aflat recent (din nou, pentru că nu-mi păsa de subiect), că George Soros nu-şi mai finanţează Fundaţia lui din 2015, iar că în anii precedenţi, de când România a dat a democraţie, finanţa doar cu jumătate proiectele ei. Chiar glumea un angajat al Fundaţiei, într-un cadru relativ privat, că nu s-au adaptat destul la manipulari şi înrobirea statului român, de vreme nu mai primesc nimic.

Dupa care ne-a băgat la toţi câte un plic cu 10,000 de euro în buzunar şi, cu un zâmbet conspirativ, ne-a trimis să dezbinăm democraţia românească şi să înrobim statul român. Parol!
 

Nu v-a plătit pensiile, deşi putea!

Mai ştiam prea multe poveşti despre cum a îngenuncheat Banca Angliei în 1992 şi a scos în jur de un miliard de lire din toată afacerea. Ce se uită sau nu se ia în calcul e că la crahul financiar din 1987, pierduse 800 de milioane de dolari. Recent, a anunţat că va dona 500 de milioane de dolari unor eforturi de ajutorare a refugiaţilor din lumea întreagă. A donat zeci şi sute de milioane de dolari cauzelor legate de participarea minorităţilor la vot în SUA şi a susţinut candidaţii democraţi la Casa Albă. Soros, conform Forbes, are un cheag cam de 25 de miliarde de dolari, în acest moment. Este de aproape trei ori mai mult decât plăteşte statul român pe pensii în 2016. 

Şi realitatea:

Cred că omul se trezeşte dimineaţa, râde de noi, de prostia noastră şi se culcă la loc. Astăzi, doar a crescut numărul proştilor de care râde. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

58 Comentarii

Sorin Barbul
24.11.2016, 16:53:15

Excelent articol, domnule Dumitru.

-7 (25 voturi)
Iulian Arion
24.11.2016, 17:56:50

Ce este excelent in articol, domnule Barbul? "a) dacii liberi vrea să fie liberi în continuare, independenţi de oricine " sau "...Cred că dimineaţa, la cafea, în patul său de sclavi vii români, ucraineni, bulgari, moldoveni şi unguri..." ?

+10 (18 voturi)
catalin toader
24.11.2016, 16:57:44

Articolul imi pare scris in cheie ironica, numai ca stilul nu prea ajuta. In fine, eu cred ca G. Soros este in primul rand un om de afaceri - oportunist si nemilos la razboi. In al doilea rand (dar pe cale de consecinta a primului fapt) G. Soros este un adept al globalizarii, cu tot ce inseamna ea (pozitiv sau negativ). Cred ca apartenenta etnica nu are mare importanta, decat in masura in care a mostenit abilitatatea de a face speculatii (nu doar financiare). Nu in ultimul rand, ajuns la varsta la care te uiti mai mult in retrovizoare decat inainte, este un filantrop, si nu din cei marunti.

+2 (8 voturi)
catalin toader
24.11.2016, 17:06:28

Cat despre gestul lui Nicusor Dan de a-i da in judecata pe cei care sustin ca partidul domniei sale este finantat de "oculta" sorosista, eu am alta parere. In primul rand pentru ca pana si USR (partid care se considera antisistem) se afla in campanie electorala, asa ca utilizeaza si tactici traditionale, inclusiv lovitura de imagine. Si ar mai fi un lucru - il obliga nu doar logica electorala (orice partid vrea sa adune voturi si din afara bazinului sau electoral, ca urmare si voturile celor care nu-l au la inima pe G. Soros sunt bune), ci si cea juridica (legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale). Nu-i deloc in regula sa stai pasiv cand esti acuzat ca ai primit niste bani pe care, de fapt, nu i-ai vazut niciodata.

+5 (9 voturi)
Iulian Arion
24.11.2016, 17:52:15

Dl Soros este un filantropist bine intenţionat. Din pacate recunoaste esecul faptului ca nu s-a implicat personal in gestionarea unor procese. Iata ce spunea in legatura cu criza migrantilor: Fundaţia mea a elaborat un plan în şase puncte pe această bază, pe care l-a anunţat exact în acelaşi moment în care Orbán a introdus propriul său plan în şase puncte, însă cele două sunt diametral opuse. Planul lui Orbán a fost conceput în vederea protejării graniţelor naţionale împotriva solicitanţilor de azil; planul nostru urmărea protejarea solicitanţilor de azil. De la acel moment am fost în permanenţă în conflict. Orbán mă acuză că încerc să distrug cultura naţională a Ungariei inundând ţara cu refugiaţi musulmani. Paradoxal, planul nostru ar menţine solicitanţii de azil eligibili în locurile în care se află acum şi ar construi spaţii în acele locuri; politicile lui sunt de fapt cele care îi determină să se grăbească spre Europa acum, cât uşile sunt încă deschise. Scopurile iniţiale ale filantropului au fost pervertite de cei numiţi de el să le pună in opera. A avut discuţii dure atat cu cancelara germana cat si cu Orban. Ce mi se pare interesant este faptul ca filantropul nu-i eticheează pe cei care au alte opinii, aşa cum fac promotorii ideologiei totalitare a identităţii de gen, in acest articol.

+5 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (58)