Politică

articolul anterior articolul urmator

Unde sunt banii mei, domnule Soros?

58
24 Nov 2016 16:34:09
Mihnea Dumitru

58 Comentarii

Sorin Barbul
24.11.2016, 16:53:15

Excelent articol, domnule Dumitru.

-7 (25 voturi)
Iulian Arion
24.11.2016, 17:56:50

Ce este excelent in articol, domnule Barbul? "a) dacii liberi vrea să fie liberi în continuare, independenţi de oricine " sau "...Cred că dimineaţa, la cafea, în patul său de sclavi vii români, ucraineni, bulgari, moldoveni şi unguri..." ?

+10 (18 voturi)
catalin toader
24.11.2016, 16:57:44

Articolul imi pare scris in cheie ironica, numai ca stilul nu prea ajuta. In fine, eu cred ca G. Soros este in primul rand un om de afaceri - oportunist si nemilos la razboi. In al doilea rand (dar pe cale de consecinta a primului fapt) G. Soros este un adept al globalizarii, cu tot ce inseamna ea (pozitiv sau negativ). Cred ca apartenenta etnica nu are mare importanta, decat in masura in care a mostenit abilitatatea de a face speculatii (nu doar financiare). Nu in ultimul rand, ajuns la varsta la care te uiti mai mult in retrovizoare decat inainte, este un filantrop, si nu din cei marunti.

+2 (8 voturi)
catalin toader
24.11.2016, 17:06:28

Cat despre gestul lui Nicusor Dan de a-i da in judecata pe cei care sustin ca partidul domniei sale este finantat de "oculta" sorosista, eu am alta parere. In primul rand pentru ca pana si USR (partid care se considera antisistem) se afla in campanie electorala, asa ca utilizeaza si tactici traditionale, inclusiv lovitura de imagine. Si ar mai fi un lucru - il obliga nu doar logica electorala (orice partid vrea sa adune voturi si din afara bazinului sau electoral, ca urmare si voturile celor care nu-l au la inima pe G. Soros sunt bune), ci si cea juridica (legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale). Nu-i deloc in regula sa stai pasiv cand esti acuzat ca ai primit niste bani pe care, de fapt, nu i-ai vazut niciodata.

+5 (9 voturi)
Iulian Arion
24.11.2016, 17:52:15

Dl Soros este un filantropist bine intenţionat. Din pacate recunoaste esecul faptului ca nu s-a implicat personal in gestionarea unor procese. Iata ce spunea in legatura cu criza migrantilor: Fundaţia mea a elaborat un plan în şase puncte pe această bază, pe care l-a anunţat exact în acelaşi moment în care Orbán a introdus propriul său plan în şase puncte, însă cele două sunt diametral opuse. Planul lui Orbán a fost conceput în vederea protejării graniţelor naţionale împotriva solicitanţilor de azil; planul nostru urmărea protejarea solicitanţilor de azil. De la acel moment am fost în permanenţă în conflict. Orbán mă acuză că încerc să distrug cultura naţională a Ungariei inundând ţara cu refugiaţi musulmani. Paradoxal, planul nostru ar menţine solicitanţii de azil eligibili în locurile în care se află acum şi ar construi spaţii în acele locuri; politicile lui sunt de fapt cele care îi determină să se grăbească spre Europa acum, cât uşile sunt încă deschise. Scopurile iniţiale ale filantropului au fost pervertite de cei numiţi de el să le pună in opera. A avut discuţii dure atat cu cancelara germana cat si cu Orban. Ce mi se pare interesant este faptul ca filantropul nu-i eticheează pe cei care au alte opinii, aşa cum fac promotorii ideologiei totalitare a identităţii de gen, in acest articol.

+5 (11 voturi)