Unde candidează liderii PNL la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că la alegerile parlamengtare va candida pe o listă de circumscripţie unde va fi foarte greu pentru partid, iar Vasile Blaga a menţionat că va rămâne în colegiul în care a candidat şi în 2012, el adăugând că le-a transmis colegilor parlamentari că ”doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste pe locuri eligibile”.

Întrebată unde va candida, Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a răspuns: ”O să fiu pe o listă într-o circumscripţie unde va fi foarte greu pentru PNL, vă promit. Nu mă duc într-o filială unde e uşor. În momentul acesta nu am să vă dau răspunsul”.

Vasile Blaga a răspuns, la rândul lui, că va candida unde a candidat şi la alegerile trecute. Blaga a fost ales în colegiul uninominal 3 din Circumscripţia electorală nr.37 Timiş.

Vasile Blaga a precizat că nu se pune problema unei parităţi, între liberali şi democrat-liberali, pe listele pentru alegerile parlamentare. ”Toţi suntem liberali”, a menţionat el, adăugând că s-a plecat de la ideea că nu mai pot fi parităţi, pentru că între timp au fost alegeri locale şi au fost aleşi peste 1.800 de primari.

”Le-am transmis colegilor parlamentari că doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste pe poziţii aşa-zis eligibile, pentru că lucrul este simplu în politică, totul este pe adunare. Scorul partidului va fi suma rezultatului organizaţiilor. Astfel încât într-un judeţ unde acum avem 7 parlamentari va trebui să ia 70%, pentru că aşa a fost, au venit şi de la fostul PNL şi de la fostul PDL”, a mai spus Blaga.

Întrebată ce rol va avea Cătălin Predoiu la alegerile parlamentare, Alina Gorghiu a spus: ”Cătălin Predoiu, cu siguranţă, va fi în echipa PNL, pe listele pentru Parlament. Nu am decis încă unde va candida fiecare, încercăm să optimizăm scorul prin poziţionarea unor lideri ai partidului, pe anumite liste”.

Vasile Blaga a menţionat că nu va spune un scor pe care PNL şi-l propune pentru parlamentare. ”În general, cei care nu performează îşi propun foarte mult”, a replicat el. Întrebat dacă liberalii îşi propun un scor asemănător cu cel al USL, în urmă cu patru ani, Blaga a spus că ”nu se va mai întâmpla în România, în viitorii 50 de ani, ca un partid să ia 70%”.

”Când vă va spune Dragnea ce face PSD, vă voi spune şi eu ce face PNL”, a mai declarat Vasile Blaga, precizând că fiecare partid are propria strategie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite