Unde îşi petrec minivacanţa de Crăciun şeful statului, premierul şi preşedintele Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Victor Ponta FOTO Adevărul
Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Victor Ponta FOTO Adevărul

După instalarea noului Guvern la Palatul Victoria, principalii actori ai scenei politice româneşti au ales să evadeze din Capitală, pentru a uita preţ de câteva zile de greutăţile guvernării. Vineri seară, Traian Băsescu a luat drumul Predealului, acolo unde va rămâne câteva zile.

Imediat după ce s-a terminat ceremonia de depunere a jurământului de credinţă a noilor miniştri, preşedintele şi-a luat soţia şi au pornit spre Predeal. Şeful statului îşi va petrece minivacanţa la vila de protocol din staţiunea montană.

Şi cum a vrut să profite de fiecare clipă a minivacanţei, dar şi stratul gros de zăpadă, Traian Băsescu a ieşit la plimbare cu snow-mobilul sâmbătă la prânz. Deşi televiziunile au încercat să vorbească cu preşedintele, acesta n-a făcut niciun fel de declaraţii.

Pasiunea preşedintelui pentru plimbările cu snow-mobilul este deja de notorietate. În urmă cu trei ani, şeful statului i-a surprins pe turişti când a apărut pe o pârtie din Predeal călare pe snow-mobil.

Şi premierul Victor Ponta plănuieşte să se relaxeze zilele astea. Nu a dat informaţii despre locul unde îşi va petrece minivacanţa, însă a precizat că va fi „undeva aproape de Bucureşti”. Ponta a declarat vineri că va profita de Sărbători ca să stea câteva zile cu familia sa. Premierul este căsătorit cu europarlamentarul Daciana Sârbu, cu care are o fetiţă pe nume Irina. Dintr-o căsătorie anterioară, şeful Executivului mai are un băiat, Andrei.

În timp ce prim-ministrul se va bucura de Sărbători, miniştrii Dragnea, Oprea, Stroe şi Duşa vor asigura pe rând permanenţa la Guvern pentru a organiza activităţile care ţin de efectele vremii nefavorabile.

Crin Antonescu nu a vrut să divulge jurnaliştilor locul unde îşi va petrece Crăciunul. „Nu ştiu unde fac Crăciunul şi chiar dacă aş şti, nu v-aş spune. Decât dacă ar fi foarte departe, ca să nu puteţi ajunge”, a declarat vineri preşedintele Senatului. Tot ce a putut spune e că nu pleacă prea departe de Bucureşti.

„Nu ştiu dacă este special, prin tradiţie, sau cel puţin prin tradiţie la mine Crăciunul este o sărbătoare a intimităţii de familie. De Anul Nou, nu ştiu, s-ar putea să mai socializez şi eu că de vreo trei ani am făcut Anul Nou în familie. Anul 2012 a fost un an extrem de intens, după cum bine ştiţi. Au început la sfârşitul lui ianuarie manifestaţiile de stradă împotriva Guvernului Boc care iată pare o istorie foarte veche şi după aceea un an de zile am avut tensiuni, confruntări politice extrem de intense. A fost un an extraordinar de greu, de intens. Mă gândesc şi eu la vacanţă măcar câteva zile”, a mai declarat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite