Politică

articolul anterior articolul urmator

Ungaria îi răspunde lui Stelian Ion, după ce ministrul Justiţiei a sugerat că Budapesta nu doreşte aderarea României la Spaţiul Schengen: Susţinem extinderea

17
16 Jul 2021 11:02:47
Autor: Maria Dinu
Spatiul Schengen FOTO Shutterstock
Spatiul Schengen FOTO Shutterstock

Ministerul de Externe al Ungariei a transmis, pentru kronikaonline.ro, că susţine extinderea UE şi a Spaţiului Schengen, după ce ministrul Justiţiei Stelian Ion s-a întrebat într-o discuţie televizată cine are interesul dintre ţările vecine ca România să nu intre în spaţiul Schengen.

”Ungaria este pentru extinderea spaţiului Schengen dar şi a UE. Mai mult, Ungaria cooperează eficient cu România şi este interesul nostru de a menţine şi dezvolta relaţii de bună vecinătate”, a transmis Ministerul de Externe al Ungariei, pentru kronikaonline.ro.

Stelian Ion a acuzat UDMR că face jocurile unor „vecini” care nu vor ca România să intre în Schengen, fiind într-o discuţie televizată cu liderul deputaţilor UDMR Csoma Botond.

„Noi nu suntem singuri. Suntem parteneri într-o Uniune Europeană, în care am intrat de bunăvoie, acceptând anumite reguli. În această Uniune Europeană trebuie să respectăm tratatele, legislaţia. Iată, vom primi bani europeni”, a spus Stelian Ion.

El a adăugat că „dacă nu respectăm statul de drept, dacă nu respectăm şi mergem pe drumul pe care l-au apucat, din păcate, Ungaria, Polonia, unde sunt probleme reale cu privire la respectarea statului de drept, şi s-au tras semnale de alarmă foarte clar în acest sens, şi ne desprindem cumva de partenerii noştri din UE, o să avem o mare problemă. Este posibil să nu mai atragem fonduri europene, este posibil să nu se ridice MCV dacă nu ne respectăm promisiunile pe care nu altcineva şi le-a asumat, noi ni le-am asumat prin vot în Parlament în programul de guvernare”, a explicat el.

El a mai atras atenţia că „dacă nu se ridică MCV, este posibil să nu intrăm în Schengen. Mă întreb cine are interesul dintre partenerii noştri sau dintre vecinii noştri să nu intrăm în Schengen.”, a spus Stelian Ion, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Csoma Botond i-a transmis lui Stelian Ion să se ocupe de problemele din Justiţie şi nu de situaţia din Ungaria sau Polonia.

La rândul său, preşedintele UDMR şi vicepremier, Kelemen Hunor, a declarat că afirmaţiile lui Stelian Ion nu au substanţă şi că „a luat-o pe arătură”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Decebal Burebista
16.07.2021, 11:41:01

Stelian Ion=LMBTQ=dosist

-5 (19 voturi)
Comati Dac
16.07.2021, 13:25:44

Nu neapărat să aibă el astfel de apucături,.importau rata să fii sluga obedientă, sclav la gay! E de ajuns sa le faci jocurile perverse/mizerabile, nu cred că te pun de acu să îți umbli și-n tub... Sau cine mai știe ce se mai întâmplă la întrunirile unde ii dau lista cu ce trebuie pervertit in țară..

-4 (14 voturi)
Utilizator Adevărul
16.07.2021, 14:05:58

Comentariu considerat abuziv.

Lucifer
16.07.2021, 14:03:30

Eei, Hungaria întotdeauna a pus beţe-n roate, nu numai cu Schengen dar şi cu intrarea în OECD, s-a infiltrat prin Moldova făcând jocul Rusiei şi contra României, iar în ţară UDMR, coloana a V-a a Hungariei în România, lucrează mai mult în favoarea Hungariei şi contra statului român.

-7 (13 voturi)
Exorcizor de atei
16.07.2021, 14:07:19

Drace Bati campii Te bate istoria.A se vedea revolotia pasoptista( daca stii ce i aia?)

-4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările