Politică

articolul anterior articolul urmator

Ungaria ne sfidează pe toţi decretând infailibilitatea politicianului maghiar

54
13 Feb 2015 21:18:41
Bogdan Diaconu
Marko Attila a slujit Ungaria din interiorul Guvernului României, iar acum îşi primeşte răsplata binemeritată
Marko Attila a slujit Ungaria din interiorul Guvernului României, iar acum îşi primeşte răsplata binemeritată

Dacă Elena Udrea ar fi fugit în străinătate în ziua în care Parlamentul a votat încuviinţarea arestării ei ar fi fost scandal mondial. Marko Attila a fugit de DNA în Ungaria încă dinainte de votul pentru arestarea sa dar, în afară de campania Partidului România Unită, o tăcere suspectă a cuprins autorităţile române cu privire la acest caz. Sunt oare politicienii maghiari infailibili şi intangibili?

Ce complicităţi ascunde, aşadar, fuga lui Marko Attila în Ungaria şi protecţia lui Viktor Orban anunţată de avocatul acestuia? Cine se teme, în România, să îl aducă în ţară pe deputatul infractor şi fugar şi de ce o asemenea tăcere adâncă s-a aşternut peste caz? Cu ce e Marko Attila mai presus de toţi ceilalţi politicieni corupţi care au fost aduşi în faţa justiţiei pentru faptele lor? Apartenenţa la etnia maghiară înseamnă automat, în România, protecţia în faţa legii şi un fel de infailibilitate? 

UDMR pare să afirme exact acest lucru de vreme ce nu recunoaşte niciuna din deciziile justiţiei române cu privire la reprezentanţii săi care au fost condamnaţi pentru corupţie! Aşadar, politicianul maghiar nu poate să greşească, el este deasupra oricărei suspiciuni doar pentru că este maghiar, deci minoritar, iar în faţa necredincioşilor din justiţie care îi pun la îndoială perfecţiunea nu mai rămâne decât refugiul în Biserica Mamă, Ungaria, care să îi apere pe mai departe statutul ontic superior cetăţenilor majoritari.

Se creează însă şi un precedent periculos. Fuga lui Marko Attila în Ungaria poate reprezenta o soluţie foarte utilă şi pentru alţi corupţi din România care se tem de DNA. Slujirea intereselor Ungariei asigură protecţia acestui stat împotriva oricăror acţiuni ale justiţiei române, în ciuda normelor europene sau de drept internaţional. Într-o perioadă în care nimic nu te mai salvează de justiţie în România, în care cele mai grele nume ale politicii ajung în arest, singura soluţie pentru a evita braţul legii rămâne prietenia cu Budapesta.

Ungaria îl ascunde pe Marko Attila netulburată de niciuna dintre autorităţile române, aşadar soluţia se anunţă eficientă şi sigură. Trebuie doar ca Budapesta să îşi ia partea leului. Dar, în faţa atacurilor DNA, refugiul statului maghiar poate să coste oricât, este oricum un chilipir deoarece nimic nu e mai scump ca libertatea.

Într-o perioadă în care nimic nu te mai salvează de justiţie în România, în care cele mai grele nume ale politicii ajung în arest, singura soluţie pentru a evita braţul legii rămâne prietenia cu Budapesta.

În România au existat în urmă cu ceva timp adevărate reţele de scăpare de justiţie şi nimeni nu se târguia la preţ deoarece serviciile erau de importanţă capitală pentru viitorul şi pentru libertatea persoanei corupte care apela la ele. Lupta împotriva acestor reţele a avut ca efect închiderea multor magistraţi corupţi şi a complicilor acestora. Aşadar, formulele de evitare a justiţiei au fost destructurate în România, stă dovadă pleiada ”elitei” politice care a ajuns în spatele gratiilor. A fost reinventată însă în Ungaria, dispusă să îi protejeze pe corupţii din România, contra slujirii intereselor sale sau, de ce nu, contra cost.

Marko Attila a adus servicii importante Ungariei ca să primească adăpost acolo. Poate că şi alţi politicieni sau oameni de afaceri urmăriţi de justiţie se vor orienta în viitor spre limanul oferit de statul maghiar, mai ales că se află la doi paşi, iar statul român e foarte tolerant cu cei fugiţi în această direcţie. Nici Elveţia nu mai e ce-a fost pentru ascunsul banilor, iată însă că se ridică în locul ei Ungaria care e dispusă să ascundă chiar şi persoane urmărite de justiţie, după modelul Rusiei lui Putin care îl ascunde pe Viktor Ianukovici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

54 Comentarii

Janos Tamas
14.02.2015, 05:51:14

Alte minciuni bogdane? Mai ai multe de astea? De ce nu te ocupi de mandatul tau la care ai fost ales si pentru care esti platit? Sau si acolo consum bani contribuabililor dejaba tot asa cum ocupi locul pe internet dejaba cu minciunile tale? Nu te gindesti ca odata DNA va veni si dupa tine? Si pe drept. Si atunci tu unde vei fugii? Marko a avut unde sa fuga ca a fost nevinovat. Nici nu a fost present in sedinta acea in care au adus hotarirea pentru care sunt ei cercetati. Marko este cercetat tocmai pentru ca este Magyar, ca asa se lucreaza justitia romana. Si de acea nu cere aducerea in tara Romania pe Marco, ca stie ca aici nu mai are cistig de cauza si va ajunge la curtea international unde Romania va pierde si nu numai. Va pierde si prestigiul. Se va justifica cit de exemplar aranjeaza drepturile minoritatilor la nivelul romaniei.

-10 (30 voturi)
Radu Mircea
14.02.2015, 08:30:01

# Ianos Tamas Sa fim seriosi bade Tamas , nimeni nu e judecat in romania fiindca apartine unei etnii sau fiindca este de alta culoare . Domnu' Bogdan se lamenteaza la o usa deschisa . Sa nu uitam ca pe Necolaiciuc l-au adus din SUA iar pe omu' lui Vintu din Singapore . Cit e pina la Budapesta ??? Dintr-un pisss ajungi acolo . Dar eu ma astept ca in virtutea barbatiei caracteristice ungurilor domnu' nepot de lider UDMR-ist sa vina singur ACASA in romania si sa-si dovedeasca nevinovatia dind astfel o palma binemeritata celor care spun ca de frica si sub apasarea vinei a fugit la unchiu' .

+17 (19 voturi)
miron miron
14.02.2015, 11:26:39

Radu, cam greu de adus Marko acasa. daca-l cautam in Ungaria, el s-ar putea sa fuga in Rusia, tara prieteniei lui Orban. Banditi la babiti trage...

+5 (9 voturi)
Mariana Vasile
14.02.2015, 16:47:26

luati-va bagajele si plecati cu toti, daca sunteti nedreptatiti aici pe motiv ca sunteti maghiari. eu una parol ca nu ma supar.

-2 (18 voturi)
El Secuio De Gamma
14.02.2015, 14:16:27

nu va luati dupa bolnavul psihic Bogdan Diaconu.... e de ajuns sa vezi la tv cand apare si cum vorbeste sau mimica lui ..are trasaturi clare de bolnav psihic. E obsedat de unguri dintr-o singura cauza nu se pricepe la nimic si nationalismul retrograd este singura lui salvare pt a ramana in continuare in parlament unde e "bine si cald" Legat de Marko omul respectiv nu a fost in sedinta cu pricina . Asta demostreaza clar prezenta din ziua respectiva. Semantura lui lipseste. Daca a fugit in Ungaria e treaba lui, probabil numai asa poate sa-si demonstreze nevinovatia SI NU SE AFLA SUB PROTECTIA LUI ORBAN cum incearca unii sa minte si sa dezinformeze. Cazul liceului Miko din Sf Gheorhe se afla in atentia Ungariei, deoarece cazul respectiv e o mizerie prin care s-a renationalizta o cladire istorica de la Biserica Reformata. Dar voi luati-va dupa marele patriot si salvator de neam cu dezinformarile si minciuniile lui zilnice....

0 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (54)

Modifică Setările