Ungureanu: În 60 de zile, să crească bugetul cu 1,5% din PIB din combaterea evaziunii fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ungureanu a cerut ca, în 60 de zile, acţiunile de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale, să aducă venituri la buget de 1,5% din PIB. Ungureanu a spus că obiectivul de combatere a evaziunii fiscale este unul „de siguranţă naţională", se arată într-un comunicat transmis agenţiilor de presă.

"Pentru Guvernul pe care îl conduc, combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranţă naţională şi de reformă administrativă", a subliniat, vineri, primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, în cadrul întâlnirii de lucru din cadrul Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit comunicatului, şeful Executivului a arătat că accesarea fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale sunt cele „două surse importante pentru creşterea veniturilor bugetare şi a produsului intern brut".

"Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeană de 40%. Vă cer să ca în termen de 60 de zile, acţiunile dumneavoastră de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB. Aveţi sprijinul meu necondiţionat pentru aplicarea măsurilor necesare obţinerii acestui rezultat", a declarat primul-ministru.

La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au mai fost prezenţi: ministrul Administraţiei şi Internelor Gabriel Berca, ministrul Economiei Lucian Bode, preşedintele ANAF Sorin Blejnar, dar şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, Gărzii Financiare, Ministerului Public, DNA, DLAF, Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite