UNPR, interesat de legile Big Brother: Vom încerca să atragem şi partidele din Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Stroe, fost ministru de Interne, a trecut prin trei partide în decurs de un an FOTO Arhiva Adevărul
Radu Stroe, fost ministru de Interne, a trecut prin trei partide în decurs de un an FOTO Arhiva Adevărul

Mai mulţi parlamentari UNPR au făcut un apel, atât la partidele din coaliţia de guvernare, cât şi din Opoziţie, să grăbească dezbaterea pachetului de legi privind siguranţa naţională, precizând că UNPR va vota legile Big Brother.

 „Pachetul de legi (n.r.-privind securitatea naţională) stă de multă vreme în Parlament, e căzut în desuetudine, trebuie refăcut, dar trebuie să ne armonizăm cu partenerul nostru de la guvernare, PSD, şi să ajungem la o formulă de consens. Vom încerca să atragem şi partidele din Opoziţie în această operaţiune”, a declarat fostul ministru Radu Stroe, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, declara, în ianuarie, după consultările avute la Cotroceni, că a ridicat în discuţiile cu şeful statului problema legii cartelelor pre-pay, în noul context de securitate.

„I-am propus preşedintelui Iohannis, vom propune şi premierului, partenerilor din coaliţia de guvernare ca acest lucru să îl facem chiar din 2016. Orice zi câştigată în plus reprezintă mai multă siguranţă petru români, întărirea securităţii naţionale şi mai mult respect pentru armata română în NATO”, a argumentat preşedintele UNPR.

În martie, liderul UNPR, Gabriel Oprea, declara, în cadrul emisiunii ”Jocuri de putere”, de la Realitatea Tv, că şi-a dorit să preia conducerea SRI. „Aşa cum spuneaţi şi dumneavoastră, am vrut SRI, dar noi ne-am servit preşedintele“, a recunoscut Oprea.

Eduard Hellvig, actualul şef al SRI, a vorbit, într-un interviu acordat Agerpress, despre necesitatea schimbării legislaţiei actuale, ca una dintre priorităţile sale în fruntea SRI. „Eu consider esenţială consolidarea performanţei la nivelul Serviciului şi a valorilor care au făcut ca SRI să se bucure de încrederea opiniei publice şi să fie perceput ca o instituţie racordată provocărilor prezentului. Mă refer, în principal, la neutralitatea politică, discreţia şi eficienţa instituţională. În ceea ce priveşte dimensiunea publică, aş vrea să precizez că voi avea în vedere o cooperare mai strânsă cu societatea civilă şi cu mediul academic. O prioritate o constituie redefinirea cadrului legislativ necesar SRI în munca operativă, în acord cu argumentele Curţii Constituţionale şi pe baza unui dialog cu societatea civilă, partidele politice şi la nivel inter-instituţional. Eu sunt convins că prin dialog vom găsi cea mai potrivită soluţie, care să permită SRI să-şi îndeplinească misiunea şi care, totodată, să respecte dreptul cetăţenilor la viaţă privată“, a mai spus şeful SRI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite