UNPR reînvie legea de suprataxare a marilor averi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolai Onţanu, secretar general UNPR FOTO Adevărul
Nicolai Onţanu, secretar general UNPR FOTO Adevărul

UNPR va iniţia un nou proiect de lege privind taxarea suplimentară a marilor averi, după ce o iniţiativă similară a fost respinsă definitiv de Parlament în urmă cu doi ani. Vor fi taxate suplimentar averile de 450.000 de euro.

„Vrem azi să reintroducem în dezbaterea publică două priecte importante pentru UNPR - taxarea marilor averi, şi vă aduceţi aminte că acum 3 ani doar două voturi în Parlament au făcut ca această lege să nu treacă, precum şi reducerea vârstei de vot de la 18 ani la 16 ani”, a spus preşedintele UNPR Gabriel Oprea.

Liderii UNPR au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă că promovarea unei noi legi de extra taxare a marilor averi trebuie privită ca un gest de solidaritate a oamenilor de afaceri cu restul populaţiei.

„Oamenii de afaceri trebuie să investească în societate. Taxarea poate asigura resurse financiare pentru creşteri salariale şi pensii“, a declarat secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu.

Eugen Nicolicea a declarat, la rândul său, că plafonul este de 450.000 de euro. „Dacă se depăşeşte această sumă, atunci se va plăti o taxă de solidaritate de 1%. Propunerea a mai trecut prin Parlament ceea ce ne face să credem că nu vom avea probleme“, a declarat Nicolicea. 

Proiectul de lege al UNPR referitor la taxarea marilor averi a fost respins, în 22 mai, în Camera Deputaţilor, neîntrunind numărul de voturi necesare. 106 de deputaţi au votat "pentru", 101 "împotrivă", iar 20 s-au abţinut.

Iniţiativa legislativă a UNPR a fost blocată ca urmare a opoziţiei PNL şi PDL, în timp ce social-democraţii au susţinut proiectul.

"Nu aveam nicio pretenţie faţă de PNL, care a spus întotdeauna că nu va vota această lege. (...) Astăzi s-a separat stânga de dreapta, se vede cine ţine cu populaţia defavorizată, cine ţine cu bogaţii. A fost în balanţă astăzi soarta celor săraci faţă de averea şefilor unor partide de dreapta", declara Nicolicea la acea vreme.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite