Politică

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Băsescu către Guvern: "Dacă nu faceţi ce trebuie, mă voi distanţa de voi"

0
19 Sep 2011 13:30:09
Autor: adevarul
Traian Băsescu a numit-o  pe Sulfina Barbu pentru  prima oară ministru  în decembrie 2004
Traian Băsescu a numit-o pe Sulfina Barbu pentru prima oară ministru în decembrie 2004

Sulfina Barbu a depus, luni, la Cotroceni, în prezenţa şefului statului, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat:

"Îngrijorarea economică a României nu vine doar din sumele uriaşe din fondurile europene pe care trebuie să le colectăm, ea vine din faptul că în ultimele luni, costul creditelor externe a crescut exploziv.

În România am ajuns să fie susţinut un număr de 4,1 milioane de pensionari de 4,2 milioane de salariaţi. Nicio ţară nu a reuşit această performanţă, iar obiectivul major al Guvernului trebuie să fie crearea locurilor de muncă. Ministerul Muncii va avea sarcina majoră sa reducă cheltuielile cu programele sociale, unele din ele abusive, făcute să cumpere voturi în perioadele electorale.

Eu vă voi susţine, sunt solidar cu voi dacă faceţi ce trebuie. Dacă nu faceţi ce trebuie, mă voi distanţa de voi. Acum vă cer fundamental un lucru de care România are nevoie: creaţi locuri de muncă.

Trebuie să ne bizuim în primul rând pe absorbţia fondurilor UE şi să creăm locuri de muncă prin care doamna ministru să poată plăti pensii cu împrumuturi externe minime".

Preşedintele Traan Băsescu a semnat, vineri, decretul pentru revocarea lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea Sulfinei Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările