UPDATE Oprescu: "Voi candida cu sprijinul USL la Primăria Capitalei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Sorin Oprescu va candida independent "în parteneriat cu USL" la Primăria Generală a Bucureştiului la alegerile locale din 2012.

UPDATE 14.34 Oprescu: "Mă onorează prietenia cu USL. Voi candida independent la Primăria Capitalei, cu sprijinul USL".

UPDATE 14.32 Victor Ponta a declarat după o întâlnire cu Oprescu şi primari USL: "Bucureştiul are nevoie de un parteneriat între un primar general independent aşa cum a fost votat în 2008, şase primari de sector şi un Consiliu General care să muncească pentru îndeplinirea proiectelor de care Bucureştiul are nevoie. În numele USL anunţ intenţia noastră de a constui acest parteneriat pentru Bucureşti împreună cu primarul general în funcţie. Acest parteneriat are pincipii foarte clare: primar independent şi un consiliu general format din consilieri USL.

Am dorit să facem acest anunţ pentru a opri alte specualţii: cine e mai bun, cine e mai frumos. Eu cred ca o echipă Oprescu-Ponta-Antonescu va putea să îndeplinească principala obligaţie, aceea faţă de bucureşteni.

Putem forma o echipă de succes".

PDL nu e surprins

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că nu este o surpriză pentru partid că Sorin Oprescu va candida la Primăria Capitalei sprijinit de USL. "Din punct de vedere politic, un sprijin USL pentru Sorin Oprescu nu trebuie să fie o surpriză şi nu este pentru noi o surpriză. Am luat în calcul că bătându-ne cu Sorin Oprescu ne batem cu USL şi cu Sorin Oprescu. Noi suntem în momentul acesta concentraţi pe identificarea candidatului", a spus Voinescu.

UPDATE 14.12 Oprescu a declarat luni că deocamdată nu s-a stabilit semnarea unui protocol prin care să se angajeze să candideze pentru un nou mandat din partea Uniunii Social Liberale (USL), dar acest lucru se va întâmpla când va hotărî conducerea Uniunii.

"Semnarea unui protocol este la îndemâna USL, atunci când dânşii vor dori să facă afirmaţia definitivă atunci mergem pe semnătura morală, a unui parteneriat pentru Bucureşti. Asta este la îndemâna conducerii USL, când dânşii vor hotărî sprijinul acesta oficializat aşa va fi. Nu hotărăşte Oprescu. De principiu am discutat până acum de atâtea ori", a spus primarul Capitalei la Palatul Parlamentului.

Oprescu a refuzat să dea o dată sigură a oficializării colaborării dintre el şi USL.

"Eu mi-am declarat convingerea absolută că prin acest parteneriat putem să împingem lucrurile înainte. De fapt e un parteneriat în trei, Oprescu, bucureştenii, USL", a adăugat primarul Capitalei.

Întrebat dacă va candida sub sigla USL, Oprescu a spus "că nu contează sigla, contează echipa".

Ştirea iniţială:

Surse din USL au declarat, luni, pentru Mediafax,  că Victor Ponta şi Crin Antonescu vor anunţa, în conferinţa de presă de la ora 14.00, candidatura lui Sorin Oprescu pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, susţinut de USL. Formula convenită de liderii USL şi Sorin Oprescu este "candidat independent în parteneriat cu USL", au declarat sursele citate.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în 6 septembrie, că, până la sfârşitul lunii, dacă nu mai devreme, chestiunea parteneriatului dintre USL şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ce implică susţinerea acestuia pentru un nou mandat, va fi clarificată.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declarase anterior că va candida independent pentru un nou mandat, subliniind că "în mod sigur nu va exista sigla USL".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite