Politică

articolul anterior articolul urmator

Urât calcul, mizerabilă complicitate!

31
12 Jul 2020 09:20:40
Mircea Morariu

Mă uit de câteva zile cu imensă milă la zbaterile mediatice din ce în ce mai necontrolate şi tot mai penibile ale fostului ministru al Educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu. Reactivată în calitatea de vector de imagine al PSD, adică de „vorbete”, după ceva vreme în care a stat pe margine şi a avut parte doar de înfrângeri şi de tot atâtea decepţii.

Colegii domniei-sale de la Politehnică nu au mai dorit-o în postul de preşedinte al Senatului aşa că i-au arătat cartonaşul roşu. Ceea ce înseamnă că respectiva doamnă a pierdut una dintre multele ei surse de venit. Iar preşedintele Iohannis a refuzat deocamdată să semneze şi a trimis la CCR Legea ce le-ar acorda membrilor fantomaticei Academii a Oamenilor de Ştiinţă nemeritate indemnizaţii lunare, plătite din bugetul de Stat. Cum nu se întâmplă nicăieri în Europa, Statul nesubvenţionând decât adevărata Academie. Nu şi cele second hand, academiile refuzaţilor, ale savanţilor închipuiţi. Or, asta înseamnă două minusuri considerabile în bugetul hulpavei doamne care ne-a înştiinţat că nu ar avea la bancă decât banii necesari pentru înmormântare. O înmormântare care, pesemne, ar dura precum nunţile din basme. Trei zile şi trei nopţi. Doamna Andronescu pare-se că nutreşte şi la acest capitol ambiţii faraonice
 
Tot doamna Ecaterina Andronescu mai are pe cap încă o grijă. Se teme că nu va prinde un loc eligibil pe viitoarea listă de candidaţi la alegerile parlamentare ai PSD aşa că s-a hotărât să iasă în arenă. Două seri la rând a avut apariţii din cale afară de penibile în talk-show-uri de televiziune. S-a enervat, a strigat, şi-a apostrofat interlocutorii, a pus de câteva ori placa cu PSD vinovatul de serviciu şi ne-a asigurat că ea nu minte. Probabil. Doar convieţuieşte cu minciuna propagată zi şi noapte din partidul din care face parte.
 
Asemenea colegilor ei de cloacă politică, septuagenara fostă  ministresă a Şcolii denunţă greşeala guvernării PNL de a nu fi pregătit la timp actele normative necesare pentru carantinarea şi izolarea cu forme legale. Nu exclud să aibă dreptate. Numai că, după ce joi seara, Camera Deputaţilor a aprobat cu 266 de voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri respectiva Lege, pe care, de fapt,  a mutilat-o aducându-i nenumărate amendamente, preşedintele interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, a avut o noapte de insomnii şi revelaţii. A realizat dintr-o dată că respectivul proiect de lege ar musti de prevederi îngrozitoare. De limitări impardonabile ale libertăţilor individuale. Că dacă ar fi aprobat şi  promulgat chiar şi în forma în care a ieşit de la Camera Deputaţilor, România ar deveni, ţineţi-vă bine respiraţia!, un „un lagăr medical’’. De unde atâta expresivitate plastică în limbajul semi-doctului domn Ciolacu? Aşa că Senatul, din care face parte şi doamna Andronescu, a primit ordinul să repare greşeala.  
 
Preşedintele interimar al Senatului, inodorul şi insipidul domn Robert Cazanciuc, pune în practică cu supuşenie partinică dispoziţia d-lui Ciolacu. A descoperit şi el, mimetic, nenumărate orori în respectiva lege, aşa că a decis ca ea să fie dezbătută „atât cât este nevoie”. Fără să-i pese că, în condiţiile vidului legislativ, autorităţile nu au la dispoziţie nici un instrument legal spre a-i chema la ordine şi  a-i  pedepsi pe acei semeni de-ai noştri care nu respectă nişte norme elementare de protecţie.
 
Doamna Andronescu se dă subtilă şi invocă prin talk-show-uri raţiunea şi dorinţa de protejare individuale. Vorbeşte cu falsă convingere despre necesitatea de a apără drepturile omului. De care puţin  i-a păsat pe vremea când partidul domniei sale mutila doar pentru Dragnea legile justiţiei sau ordona gazarea celor ce au ieşit în stradă pe 10 august 2018. În 2012 a apărat cu toată fiinţa ei plagiatul lui Victor Ponta, iar mai apoi a justificat, punând capul în pământ, analfabetismul lui Pop-Genunche. Acum d-na Ecaterina Andronescu se dă de ceasul morţii şi nu mai ştie cum  să ne îmbete cu apă rece spunându-ne că PSD ţine cu tot dinadinsul să ne apere de abuzuri. Că PSD apără Constituţia. Pe care din 2017 şi până azi a călcat-o fără ruşine în picioare. O face, crezând că astfel poate să ne păcălească, adică să ne mintă şi noi să nu înţelegem ceea ce se vede de la o poştă cu ochiul liber. Şi anume că indivizii de la vârful  PSD au hotârât, în cel mai ticălos mod cu putinţă şi pozând făţarnic în apărători ai drepturilor omului, să pună piedici guvernării şi aceasta fiindcă unii radicali din partid, în frunte cu tot mai agresivul Eugen Orlando Teodorovici, l-au acuzat pe interimarul Ciolacu că ar fi pus de-un blat cu guvernul şi cu PNL. Mai mult, Legea nu va fi adoptată decât cu aprobarea CExN al respectivului partid. Adică doar după ce se va vedea dacă ea corespunde intereselor electorale ale baronilor pesedişti. De care depinde la viitorul Congres al PSD, perpetuarea în funcţie a d-lui Ciolacu.
 
Urât calcul, mizerabilă complicitate! Ce părere aveţi despre asta, doamna Andronescu? Sunteţi la fel de locvace, la fel de fermă în susţinerea minciunii şi ticăloşiilor pesediste? Chiar nu minţiţi? O faceţi din ziua în care aţi intrat în PSD. El însuşi partidul unei mari minciuni. Create de mentorul dvs. politic. Criminalul Iliescu Ion.   
 
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Zâna Măseluţă®
12.07.2020, 09:25:14

. Am trecut așa, în zbor, Să dau binețe tuturor! :) ;)

-6 (8 voturi)
Zâna Măseluţă®
12.07.2020, 09:27:08

. "Complicitate" Mă-ntâmpini cu un:"am onoarea"! Dar amândoi o ştim prea bine, Cam care este rezolvarea: Onoarea ta, e-n plic la mine! epigramă de Dan Căpruciu

-5 (9 voturi)
Vanatorul/d.c.
12.07.2020, 09:41:58

User jan11: ”Ai trecut asa,in zbor, Ragaind-aligator, Cu aroma de tractor, Sforaind ca un motor Cu nasol carburator.” User Bănăţanu v.2: ”Ar fi drăguț, stimată „zână” Să nu mai treci, așa, în zbor, Să dai binețe tuturor Și să ne spui ce te animă Să fii în comentarii primă Dacă nu ai nimic în mână...” User Marck: ”Ar fi frumos stupidă zână Să pui la comentarii frână Când vii așa, trecând în zbor Și bâzâind fără umor Se vede c-ai un handicap: Adică n-ai nimic în cap. Mai bine du-te pe răzor, Nu ne mai plictisi de zor.” User Vic Hermann: ”Si-ai plecat cu gura plina Cine crezi ca e de vina?” User Codruta=Tepes: ”Cu alte cuvinte, ai trecut sa-ti iei portia de placute suedeze. Putem sa ti le livram si engros, sa stii, ca sa reduci numarul zborurilor.” Legea Vanatorului/d.c. referitoare la recidive: "In 99% din cazuri, recidiva unui cretin in a se autodemonstra ca atare cersind atentie pe prima pozitie a spatiilor destinate comentariilor cu mereu aceeasi propozitie inepta ce-i releva angoasele si problemele de la mansarda, va fi urmata de o alta recidiva" Legea Vanatorului /d.c. referitoare la..recidiva: "In 99% din cazuri, recidiva unor cretini in a se demonstra ca atare, debitand mereu aceleasi ineptii in incercarea de a-si ascunde angoasele, va fi urmata la scurt timp de o alta recidiva.”

-10 (12 voturi)
Vanatorul/d.c.
12.07.2020, 09:54:09

Revenind la ”analiza politica” de pe aceasta pagina.. Ce incerca ”sa acopere” astfel de texte ”antipesediste”, in realitate doar niste ..”fumigene” propagandistice..? Prăpădul..! Prapadul pe care il reprezinta pentru Romania si romani guvernarea ILEGITIMA si eminamente ..dezatruoasa a impostorilorm cozilor de topor si derbedeilor politici care -si spun in bataie de jos ”liberali” si ”salvatori ai natiunii”..! Romanii nu vor scapa asa repede nici de pandemie si nici de saracie..! Pentru o minima..revenire, ”primenire”, ar trebui bagati cat mai repede in puscarie cei care si-au asumat ”lupta cu pandemia” ca pe-o afacere de partid si au gestionat-o discretionar si abuziv, dar intr-atat de prost si ..penal (vezi cate miliarde s-au sifonat din banul public catre firmele cocalarilor liberali si ale clientelei lor politice), incat Romania a devenit ”ultima gaina ” a UE si la capitolul ăsta..! Am mai spus-o si-o repet.. Iohannis, Orban si restul cocălarimii politice ce-si spun in bataie de joc ”liberali” si ”salvatori ai natiunii” nu-si vor asuma nimic din faptul ca pe langa ca au facut din Romania ”ultima gaina ” a UE inclusiv la capitolul ”lupta cu pandemia”, pe lânga faptul ca au invrăjbit-o, au indatorat-o mai mult si mai repede ca niciodata, au mintit-o, au jefuit-o si au ostracizat-o transformand-o si intru-un fel de gulag, o ”imping” si catre ruina totală..! Nu-si vor asuma nici mortii iresposabilitatii lor de cocalari politici preocupati numai de mânării politicianist-mizerabile cu care sa forteze anticipate si sa-si conserve privilegiile , nici sabotajul economic, nici indatorarea excesiva a statului, nici sifonarea banului public catre firmele penelistilor si ale clientelei lor politice, nici alte abuzuri si tragedii individuale provocate de catre ei si petrecute exact in perioada in care el, Iohannis, a decretat starea de urgenta, iar Orban si cocalarii lui liberali au gestionat-o hairupist, habarnist, abuziv si discretionar, ca..niste derbedeii politici fara nici un scrupul..! Vor pune totul in carca populatiei ”indisciplinate”, in cârca medicilor, in cârca diasporenillor, in carca CCR, in carca Av. Poporului, in cârca chinezilor, in carca ”ciumei rosii”, in cârca klingonienilor, in carca oricui, numai a lor nu..! Vor incerca sa-si convinga macar proprii limbai si babuizati ca tocmai ei , ei care au gestionat criza ca niste derbedei politici insetati de putere, pusi numai pe improvizatii pompieristice, pe sifonarea banului public, pe plantarea in sinecuri a neamurilor si ”clientilor” si pe coafarea propagandistica a propriei imagini dupa fiecare dat prin gropi sau dupa fiecare mânărie cu banii publici devoalata de jurnalisti curajosi, ei care au guvernat discretionar prin ordonante militare batjocorind populatia civila si sifonand catre firmele penelistilor si clientela lor politica banul public imprumutat de la banci comerciale fara a da socoteala nimanui, sunt..”salvatorii natiei” si curati ca lacrima, nicidecum niste nenorociti, cozi de topor care au tradat interesele nationale, au batjocorit populatia si au ruinat tara..!

-7 (13 voturi)
Zâna Măseluţă®
12.07.2020, 09:55:52

. Vânătoru-i ca… bunicu’, care dacă-i dai doar apă Te trezeşti că-i sare „smalţul”, şi de ciudă mai că crapă. V(c) nu-i ca găina, ce abia când e bătrână Mai matură şi mai coaptă, face supa cea mai bună.

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (31)