Comisia de revizuire a Constituţiei a început cu o nouă amânare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii Comisiei de Revizuire a Constituţiei au reluat lucrările FOTO Arhiva Adevărul
Membrii Comisiei de Revizuire a Constituţiei au reluat lucrările FOTO Arhiva Adevărul

Parlamentarii PNL şi PSD din Comisia de revizuire a Constiuţiei au votat pentru respingerea propunerii senatorului PDL Alin Tişe de a relua de la zero proiectul de revizuire a Constituţiei. În consecinţă, PDL a anunţat că nu va participa la lucrările forului de specialitate condus de preşedintele PNL Crin Antonescu.

“In conditiile in care 75% din ceea ce am discutat si aprobat noi a fost declarat ca fiind neconstitutional, noi cerem reluarea de la zero a dezbaterilor constitutionale”, a spus reprezentantul PDL.

Propunerea lui Tişe a fost supusă votului şi a fost respinsă în unanimitate. "Cred că membrii acestei Comisii ar trebui să demisioneze. Am fost tratat într-un mod persiflator", a spus senatorul Alin Tişe, în numele PDL.

 "Nu cunoaşte elementele fundamentale de constituţional", a fost remarca vicepreşedintelui Comisiei Ioan Chelaru.

După ce propunerea PDL a fost respinsă, preşedintele forului Crin Antonescu a venit cu o altă variantă: depunerea de amendamente la forma actuală a proiectului de revizuire, de către toate grupurile parlamentare până pe data de 30 aprilie. "Raportul şi observaţiile CCR sunt toate luate în seamă, şi ce aş propune este de a distribui aceste observaţii şi să depunem amendamente pe baza acestor observaţii", a spus preşedintele Crin Antonescu.

Membrii comisiei au votat în unanimitate ca termenul de depunere a amendamentelor să fie până pe 30 aprilie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite