USL trăieşte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul prin care Senatul îl scuteşte încă odată pe Varujan Vosganian de obligaţia de a compărea în faţa justiţiei dovedeşte că cel puţin un slogan din campania lui Ponta a exprimat un adevăr: USL trăieşte. Şi deţine majoritatea în Senatul României. O majoritate ce se activează atunci când îi sunt atacate interesele.

Doi ani şi jumătate de guvernare au fost suficienţi pentru a se crea o solidaritate antijustiţie între penelişti şi pesedişti. Anunţata „nouă majoritate” din Senat, dacă aşa ceva există!, nu face nici cât o ceapă degerată. Adevărata majoritate din Senat se arată atunci când se votează pe chestiuni esenţiale. Iar punerea la dispoziţia justiţiei a senatorului Vosganian este o chestiune esenţială pentru adevărata majoritate din Senat ca grup de interes. Nu ridicolele lacrimi, nu tânguiala teatrală a lui Vosganian au convins această majoritate să-l pună la adăpost de întrebările justiţiei, ci consecinţele pe care le-ar avea asupra grupului de interes din Senat ceea ce el ar putea spune în faţa procurorilor. Faptul că în dosarul cu pricina s-a vehiculat şi numele senatorului Ilie Sârbu (socrul prim-ministerial) a constituit un motiv în plus pentru a activa scutul antijustiţie.

S-a vorbit în această perioadă până la saţietate despre „cazul Udrea” şi s-a apreciat în mod pripit că mobilizarea exemplară a parlamentarilor pentru avizarea pozitivă a tuturor cererilor DNA ar fi un semn că aceştia sunt determinaţi să nu mai ia apărarea nimănui. Dar, nicio minune nu ţine mai mult de trei zile. Votul din Senat dovedeşte că gestul parlamentarilor a făcut parte dintr-o răfuială politică şi nu a venit din respect pentru lege. Că Elenei Udrea trebuia să i se ridice imunitatea este adevărat, cum adevărat este că şi lui Varujan Vosganian trebuia să i se ridice imunitatea. În fond, dacă omul este nevinovat după cum spune, nu are de ce să se teamă de justiţie. Ba, dintr-o astfel de confruntare, ar putea să iasă întărit, să se relanseze în politică, fiindcă DNA a devenit un brand mai puternic decât cele politice.  

Cred că într-un final, când se vor acumula prea multe gaze naturale date preferenţial lui Ion Niculae în sala Senatului României, chestiunea esenţială astăzi va exploda şi Varujan Vosganian va ajunge în faţa justiţiei, unde va avea şansa să-şi dovedească nevinovăţia. Deocamdată, privind comportamentele Elenei Udrea şi a lui Varujan Vosganian în momentele lor critice din Parlament, observăm două ciudăţenii ce ar putea candida la ediţia din anul acesta a Eurovizion: un bărbat cu sâni şi o femeie cu barbă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite