USL trăieşte şi atacă anteneşte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care încă se mai îndoiau de faptul că cea mai nocivă contrucţie politică postintegrare europeană a fost Uniunea Social Liberală (USL), aducerea Premierului Cioloş de către Senatul României pentru a da explicaţii în legătură cu aplicarea unei hotărâri judecătoreşti este un prilej de clarificare. USL trăieşte şi nu se împiedică de principiul separaţiei puterilor în stat, aşa cum a dovedit-o în cei trei ani de când a fost înfiinţată.

Pe 15 februarie s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple din vara anului 2014: înştiinţarea de către ANAF a chiriaşilor unor imobile aparţinând infractorului Voiculescu Dan că urmează evacuarea din ele pentru ca statul să le poată valorifica în vederea acoperirii unei părţi a prejudiciului pe care acesta, infractorul, i l-a provocat în afacerea ICA. Chiriaşii ştiau din 2014 că trebuie să se mute de acolo. Chiar de la ei am aflat atunci! De ce nu au plecat? Sunt mai multe motive, pe care le ştim tot de la ei. Unul este acela că premierul de atunci, Victor Ponta, le-a promis că atât timp cât va fi el în funcţie ei nu vor fi puşi să-şi caute alt loc. Aşa s-a şi întâmplat. Au stat în acele sedii care aparţin statului încă din august 2014 fără să plătească. Asta nu mai ştim de la ei, pentru că aceşti chiriaşi spun doar ceea ce le convine. Ştim de la alţii că au stat în acele spaţii pe banii statului, adică pe banii noştri. Deci: într-un an şi jumătate de când infractorului Voiculescu Dan statul i-a luat clădirile aceşti chiriaşi erau obligaţi să-şi caute altă gazdă şi să se mute. Nu au făcut acest lucru, după cum putem vedea tot pe posturile lor de televiziune.

Premierul a picat, iar chiriaşii tot nu au plecat. Li s-a adus aminte că trebuie să elibereze locul şi au declanşat o campanie penibilă ca toate campaniile pe care le-au dus până  acum. Că e „act de terorism”, că e „atentat la libera exprimare”, că... Băsescu! Ce, vă aşteptaţi la altceva? Aaa, aţi uitat cine e Băsescu?! Păi dacă nu vă mai uitaţi la „Antena 3”! Băsescu este încă cel mai puternic şi mai rău om din România, este „sistemul securist”. Nu, nu cel din care face parte Voiculescu Dan, ci celălalt, adevăratul!

Episodul ar fi fost comic dacă s-ar fi oprit doar la acest vodevil. Posturile trustului „Intact” nu sunt primele care să fi avut probleme de spaţiu la un moment dat. Şi nu sunt nici ultimele. Însă numai problema lor a ajuns caz excepţional. Numai pentru ele premierul este chemat să dea explicaţii în faţa Senatului României!

Nu ştiu de câte ori în cei 26 de ani Premierul României a fost chemat în mod excepţional în faţa Senatului. Nici în timpul mineriadelor nu cred că a fost. Chiar nu îmi mai amintesc. Dar acum, când chiriaşii lui Voiculescu ameninţă cu o anteniadă, Premierul este chemat la explicaţii.

Ingrijorătoare nu este intervenţia lui alde C. A. P. Tăriceanu, pentru că nimeni nu mai aşteaptă ceva inteligent de la el. Nu e prima dată când nu face distincţia între instituţiile statului. Ne amintim cu toţii de bileţelui trimis la Cotroceni pentru a-l sprijini pe Patriciu. Acum trebuie să-i sprijine pe chiriaşii lui Voiculescu. Lucrează în acest caz, probabil, afinitatea electivă.

Ca fiu de turnător al Securităţii (aşa vitreg cum o fi) nu poate să rămână insensibil la necazurile altui turnător al Securităţii. Ca şi nobleţea, ticăloşia obligă.  

Am citit declaraţia lui alde C. A. P. Tăriceanu şi am râs ca de o minciună bună. „Din ceea ce văd, este un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei, iar capitolul anihilării presei şi libertăţii de exprimare, mai ales pentru presa incomodă şi nealiniată, neobedientă, nu putea fi omis.” Să mori de râs! El vorbeşte de suspendarea democraţiei! El care, împreună cu cei de la „Antena 3” a suspendat democraţia în vara lui 2012 şi mai târziu, în „marţea neagră”. „Antena 3” e presă „neobedientă”? Hahaha! În primul rând ceea ce se întâmplă la „Antena 3” nu este presă, ci propagandă şi linşaj mediatic, cu încuviinţarea vinovată a CNA. Cât despre obedienţă, întrebaţi-l pe Voiculescu Dan. Trebuie să scrie el o carte şi despre asta.

Nu l-am văzut pe alde C. A. P. Tăriceanu tremurând pentru libertatea de exprimare când Dragnea a propus legea defăimării. Oare de ce? Nu s-a gândit atunci că cei pe care îi apără astăzi vor fi grav afectaţi, având în vedere cascadele de defăimări pe care le toarnă zilnic peste justiţie şi adversarii USL? Unde s-au văzut defăimări mai multe decât la chiriaşii lui Voiculescu?

Să revenim la Senat! În votul său s-a văzut că USL trăieşte. Cea mai ticăloasă construcţie politică postintegrare încă nu a murit. Când a fost vorba de braţul mediatic al complexului politico-mediatic contruit de PSD, PNL, PC şi UNPR în 2012, USL s-a reactivat instantaneu. Ce să ne mai mirăm de faptul că liderii actuali ai PNL se simt bine la „Antena 3”, post care l-a făcut pe Iohannis cu ou şi cu oţet în campanie? Ce să ne mai mirăm de prezenţa lui Gâdea alături de Mihalache? USL trăieşte! Luaţi la rând judeţele şi veţi vedea ce confuzie este peste tot. O cartelizare politică domneşte peste tot, astfel încât alegerile sunt fără nicio miză. Jocurile au fost făcute de USL, zarurile sunt măsluite şi de aceea nu mai este nevoie de două tururi.

Ce o fi fost în mintea senatorilor de au votat chemarea la explicaţii a Premierului? Îi vor cere să se implice în sensul împiedicării punerii în executare a unei sentinţe judecătoreşti? Ziua explicaţiilor este foarte importantă. Nu pentru libertatea de exprimare (cei de la „Intact” nu au decât să-şi găsească alte spaţii de unde să emită, că au bani destui), ci pentru a vedea ce fel de premier avem. Vor urma atacuri furibunde la adresa Guvernului, pentru că deranjul e mare. Antenele nu sunt orice post de televiziune, ci instrumentul de propagandă al USL. Vom vedea dacă Cioloş este umbra lui Ponta la Palatul Victoria sau e un premier ce nu încalcă principiul separaţiei puterilor în stat. Măcar atât să ştim şi noi căci, în rest, am văzut: USL trăieşte şi atacă anteneşte.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite