Politică

articolul anterior articolul urmator

Scandal la AEP. Mituleţu-Buică, acuzat că are mână liberă pentru a-şi aduce, pe poziţii cheie, oameni de casă

3
26 Oct 2020 16:03:15
Autor: Radu Eremia
Constantin Mituleţu Buică, şeful AEP, al doilea din stânga
Constantin Mituleţu Buică, şeful AEP, al doilea din stânga

Senatoarea Florina Presadă, membru al Comisiei de administraţie din Senat, afirmă că BPR a adoptat un nou Regulament al Autorităţii Electorale Permanent prin care şeful instituţiei poate numi direct persoane în funcţiile vacante, fără a fi nevoie de concurs.

„Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, tocmai şi-a trecut un nou Regulament AEP prin Birourile Permanente Reunite. Şi spun asta deoarece o dată cu acest nou regulament, Constantin Mituleţu-Buică are mână liberă pentru a-şi aduce pe poziţii cheie oameni de casă. În AEP, autoritate administrativă autonomă, care ar trebui să acţioneze cu profesionalism, independenţă şi integritate, continuă procesul de politizare sau, mai bine-zis, de pesedizare, a funcţiilor publice”, a scris pe pagina sa de Facebook Florina Presadă. 
 
Senatoarea a punctat faptul că USR a solicitat amânarea adoptării unui nou regulament AEP până după alegeri, „însă evident că PSD doreşte să profite cât mai poate de această majoritate parlamentară. USR a fost singurul partid care a votat împotriva acestui Regulament.”. 
 
Florina Presadă a atras atenţia asupra mai multor aspecte controversate din noul Regulament al AEP. În primul rând, în funcţiile vacante sau temporar vacante preşedintele AEP poate numi, la propunerea secretarului general, persoane care nu trebuie să dea concurs. 
 
De asemenea, în subordinea secretarului general va fi serviciul de audit intern „contrar Legii nr.672/2002 care prevede că acest compartiment se constituie distinct în subordinea directă a conducătorului entităţii”, a mai afirmat reprezentanta USR.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Coronavirus Noul
26.10.2020, 16:38:30

Si normal, acum e momentul sa se ocupe niste locuri caldute si bine platite, sinecuri care si pot intoarce favorul. Peste 3 luni, cine stie... Pana cand, cu exceptia posturilor ocupate prin alegeri: presedinte, parlamentari, primari, consilieri locali, restul nu se ocupa, TOATE prin concursuri cu criterii si evaluari clare, Romania are 0 sanse sa iasa din mocirla actuala.

Realist
26.10.2020, 17:46:08

NOTA BENE: "USR a fost singurul partid care a votat împotriva acestui Regulament.”

Tomescu Tom
26.10.2020, 19:02:07

Ce se întâmplă la AEP ...cu ce e diferit de celelalte instituții ale " statului " ? Nu de alta .. dar puțin mai lipsește să apară pe ele, toate , scândura aia pe care să scrie , că e proprietatea unuia , altuia ..a unui partid , a unui om ..a unui grup de interese ... Până acum nu s-a isterizat nimeni ... deci a fost ok pentru toți .. Atâta doar că acum se împarte cașcavalul ... again ..

Modifică Setările