Politică

articolul anterior articolul urmator

USR anunţă că susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale

3
14 Jan 2020 13:44:17
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

USR a anunţat, marţi, că susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale. Anunţul vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului, cu odinea de zi eliminarea pensiilor speciale.

„Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susţine acum PSD că doreşte, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate, deoarece reprezintă o nedreptate, o inechitate şi o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivităţii”, a transmis, marţi, USR.

Reprezentanţii formaţiunii afirmă că, de peste doi ani, au depus „toate eforturile în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, dovadă stând şi cele două proiecte de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017”.

„Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a şapte categorii de pensii speciale şi plafonarea pensiilor magistraţilor şi militarilor”, a mai transmis USR.

Formaţiunea reiterează ideea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

„În ciuda solicitărilor repetate ale parlamentarilor USR, majoritatea controlată de PSD din conducerea Camerei Deputaţilor a refuzat, la finalul sesiunii trecute, introducerea proiectului USR pe ordinea de zi a plenului. În cazul convocării unei sesiuni extraordinare, trebuie să fie abordat şi acest subiect, iar politicienii de la toate partidele vor avea ocazia să arate, prin vot, dacă se tem sau nu de proprii alegători”, a mai transmis USR.

Nu în ultimul rând, USR solicită şi deblocarea iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice”.

„Păstrarea acesteia la sertar, de către aceeaşi majoritate controlată de PSD, nu reprezintă decât sfidarea celor peste 1 milion de români care au semnat pentru curăţarea clasei politice de condamnaţii definitiv”, a mai transmis USR.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului care să aibă pe ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

LochRoagPM
14.01.2020, 13:59:02

Daaa! Așa da! Hai că usereaua renaște din propria-i cenușă! Brava borno bachi! Fără speciale, fără alocățîi, fără penali -astea sunt adevăratele linii directoare pentru” vreau o țară ca afară!” Brava dane, brava usere! Hai că se poate! Să nu vă băgați la guwerner că deranjați găurili negre ale lu vasîli de la mefepe.

costica cova
14.01.2020, 15:14:57

Singura modalitate rapidă și eficientă de eliminare a pensiilor nesimțite este impozitarea cu 100% a tot ceea ce depășește contribuția....în special la magistrați unde nesimțirea a atins cote astronomice.....

+3 (3 voturi)
Un cititor
14.01.2020, 18:07:35

Pana si Ciuma Rosie sustine eliminaea pensiilor speciale, cel putin declaativ. Atunci sa le elimine ! Si pt. Armata si MI ar trebui sa se negocieze, sa le mareasca salariile, in locul acestor pensii speciale. Am spune, atunci ce rost ar avea, daca banii (poate nu toti din valoarea unei pensii, ci un procent negociat), ar fi introdusi in salarii ?! Raspunsul ar fi : disparitia acestei practici/denumiri contagioase de "speciale si speciali. In timp salariile se mai atenuiaza....tot prin diverse masuri, dar, s-ar termina cu aceasta meteahna din partea anumitor categorii, din ce in ce mai multe, sa se creada mai speciali. Pt ca : acum se elimina, si, vin peste ani, alte guverne precum cel pe care abia l-a inlaturat de la putere (PSD), si care incep sa le reintroduca !!! Sa ne amintim: toate pensiile speciale au fost introduse si multiplicate de nu se mai opreau doar de catre pomanagiii PSD !!! Ba, tot ei si-au dat si lor, partea leului din aceste speciale. Tariceanu, de cate ori a fost pe la Guvernare, a plusat in mod nerusinat "speciale", si tot felul de avantaje. Speram sa nu mai apuce sa mai guverneze in vreun fel, dar sunt destui pofticiosi la bani publici.

Modifică Setările