USR-Barna continuă cruciada internă. Excluderi şi suspendări înainte de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele USR, Dan Barna Inquam Photos / George Calin
Preşedintele USR, Dan Barna Inquam Photos / George Calin

Conducerea USR, controlată de Dan Barna, s-a reunit miercuri într-o şedinţă care a durat mai bine de nouă ore. La finalul acesteia s-a decis încă o excludere, dar şi suspendarea altor patru membri din diferite filiale. Hotărârea vine la o săptămână după ce Biroul Naţional al USR a eliminat-o din partid pe Olimpia Ardelean, stârnind un scandal intern, fiind cerută organizarea unui nou congres sau demisia lui Dan Barna.

Al doilea membru USR mazilit de gruparea Barna este Claudia Postelnicescu, putătorul de cuvânt al USR Ilfov, care „a făcut zeci de acuzaţii neprobate, atacuri la persoană calomnii, atât pe grupurile interne, cât şi pe profilul public. Unele postări au fost ulterior preluate şi de presă. A culminat cu acuzaţiile de miercuri de la o televiziune publică”, a transmis joi USR într-un comunicat. Reprezentanţii partidului au mai adăugat că membrii care au avut sesizări au avut dreptul să îşi prezinte poziţia şi apărarea în şedinţa Biroului Naţional.

De cealaltă parte însă, cu o zi înainte, Postelnicescu a răspuns pe Facebook la acuzele de hărţuire, aşa cum fusese învinovăţită intern, şi a susţinut că sesizările au fost făcute „de la tot felul de agramaţi şi bolnavi care abia se exprimă”, pentru opinii critice la adresa conducerii partidului. Postelnicescu a adăugat şi că îşi asumă ce a spus despre Dan Barna, „că este mediocru, că distruge partidul, că a avut un eşec major strict bazat pe incompetenţa proprie, că favorizează o gaşcă de sicofanţi şi profitori care beneficiază în mod exclusiv de resursele partidului”, a mai subliniat reprezentanta USR.

Contracandidatul lui Barna, suspendat un an

La finalul şedinţei de nouă ore, USR a mai decis şi suspendarea pentru trei luni a lui Ciprian Lupaş, „întrucât a distribuit informaţii false, calomniatoare”, şi ar fi prejudiciat astfel imaginea partidului. Totodată, Vişinel Bălan, unul dintre contracandidaţii lui Dan Barna la alegerile interne din vară, a fost suspendat un an de zile pentru acuzele sale asupra conducerii partidului că ar fi fraudat alegerile. „De asemenea, a făcut acuzaţii de un grup infracţional în jurul preşedintelui USR, acuzaţii neprobate. Din poziţia de membru BJ Giurgiu a jignit în mod repetat colegii”, au mai adăugat reprezentanţii USR.

Daniel Giurcă şi Cosmin Stoenoiu, de la filiala Cluj, au fost şi ei suspendaţi din formaţiune timp de şase luni, respectiv un an, deoarece ar fi spart baza de date a partidului şi „au şters fişiere cu informaţii confidenţiale”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite