Politică

articolul anterior articolul urmator

USR, după ce Cătălin Ţibuleac a fost numit guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”: Delta ajunge pe mâna baronilor PSD

8
15 Jun 2019 19:51:03
Autor: News.ro
FOTO - Facebook/ Cătălin Ţibuleac
FOTO - Facebook/ Cătălin Ţibuleac

USR a transmis, sâmbătă, că numirea lui Cătălin Ţibuleac guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” s-a făcut pe criterii exclusiv politice, iar PSD şi Viorica Dăncilă dovedesc, încă o dată, că nu au înţeles mesajul transmis de români. ”Delta Dunării ajunge pe mâna baronilor PSD”, a transmis USR, anunţând că se vor face toate demersurile pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării.

”Uniunea Salvaţi România dezaprobă în mod ferm numirea, pe criterii exclusiv politice, în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” a domnului Cătălin Ţibuleac. PSD şi premierul Viorica Dăncilă dovedesc astfel, încă o dată, că nu au înţeles mesajul transmis de români, la urne, pe 26 mai şi continuă politica păguboasă de numire în funcţii cheie a unor oameni doar după criteriul apropierii de baronii PSD. USR îi cere public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra deciziei”, a transmis, sâmbătă, USR, printr-un comunicat de presă.
 
Liderii USR susţin că, prin această numire, PSD şi Viorica Dăncilă arată că nu au înţeles nimic din votul românilor din 26 mai.
 
„Doamna Viorica Dăncilă demonstrează că, asemenea colegilor de partid, nu a înţeles nimic din votul românilor. Sau, pur şi simplu, nu o interesează ce au transmis românii actualei puteri pe 26 mai. Românii au spus răspicat că nu mai vor oameni întorşi cu cheia de PSD, oameni care să-şi urmărească propria agendă în loc să se preocupe de problemele reale ale comunităţii şi ale ţării. Cum răspunde doamna Viorica Dăncilă, premier şi preşedinte interimar al PSD, la acest mesaj? Mai face o numire controversată, pentru că este în campanie în propriul partid şi vrea să-şi asigure voturile la viitorul congres prin mulţumirea baronilor locali”, a declarat preşedintele USR Tulcea, Elena Uram, citată în comunicatul de presă.
 
Sursa citată a precizat că, la fel ca în cazul altor numiri controversate, nici aceasta nu a fost anunţată public înainte ca decizia să apară în Monitorul Oficial.
 
”În plus, alegerea zilei de vineri, înaintea unui weekend prelungit, nu este întâmplătoare, ci menită să atenueze impactul public. Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” este o instituţie cheie pentru această zonă, având rol de arbitru reglementator în domenii precum turismul ori pescuitul. Protejarea Deltei Dunării trebuie să fie mai presus de interesele de partid ale PSD şi de interesele personale ale preşedintelui interimar al PSD. Decizia de numire a domnului Cătălin Ţibuleac a generat un val de mesaje către USR. Uniunea Salvaţi România va folosi toate mijloacele avute la dispoziţie pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât acesta să nu fie distrus de baronii locali PSD”, a mai transmis USR.
 
Premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Cătălin Ţibuleac, fost şef al SRI Tulcea, în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, în locul lui Mălin-Matei Muşetescu.
 
Potrivit unei decizii a premierului Viorica Dăncilă publicată vineri în Monitorul Oficial, Mălin-Matei Muşetescu este revocat din funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.
 
Tot în Monitorul Oficial a fost publicată vineri o altă decizie a prim-ministrului pentru numirea lui Cătălin Ţibuleac în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.
 
Deciziile au fost luate la propunerea ministrului Mediului.
 
Potrivit Ziarului de Tulcea, Cătălin Ţibuleac a fost şeful SRI Tulcea până în august 2017, când s-a pensionat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Charles Franc
15.06.2019, 20:34:47

hahaha....pai nu astia sunt la guvernare? sau voiati sa jaunga pe mana noilor abroni USR, in frunte cu BArna care face fara jena afaceri cu statul si apoi se da amre deontolog?

-9 (11 voturi)
Gututenberg Brânzovenescu
15.06.2019, 21:02:10

Mare ATENŢIE, USR-PLUS, PNL, PMP! La puşcărie cu gunoaiele bugetare!!! Trebuie arestaţi infractorii cu gulere albe, apoi judecaţi cu celeritate! Confiscare extinsă (rude şi afini) a averilor şi proprietăţilor carcalacilor "înalţi funcţionari publici"!!! Asta aşteaptă de la voi cei care au ieşit la vot, în speranţa că vor curăţa ţara de murdărie. ...Da, ştim, nu puteţi face asta până nu aveţi puterea executivă şi majoritatea parlamentară. Vor urma încă trei runde de vot şi veţi fi desemnaţi să faceţi dreptate până la capăt. Oamenii vor ieşi să dea cu ştampila de câte ori va fi necesar, să vă mandateze. Afară cu 400 000 de fripturişti, beizadele şi amante, pitiţi prin agenţii şi "deconcentrate"! Acum 3-4 ani, România suporta 850 000 de bugetari, din care cel puţin jumătate erau (şi sunt) un balast toxic din toate punctele de vedere - social, economic, ş.a.m.d. La aceşti carcalaci de partid şi de stat s-au mai adăugat vreo 450 000 de slugi ale mafiei politico-administrative. Au ajuns să apese pe ţară vreo 850 000 de jigodii care sug din banii publici, jupuiţi de la cei care muncesc, prin taxe şi impozite. Afară cu aceste infectii cronice, cu această pleavă parazită! La muncă, javre penale!

+7 (9 voturi)
Galeriu Crestinu
15.06.2019, 22:10:30

Guvernatorul asta PZD...o fi el pentru sef de DELTA.....dar poate la TAIAT de STUF la Periprava pedeapsa pe viata la munca silnica alaturi de tot partidul lui de borfashi.

+5 (7 voturi)
inuendo
15.06.2019, 22:53:12

Mafia pzd-alde-udmr rămâne aceiași amenințare la adresa poporului român. Fără supărare, acest cancer trebuie extirpat până nu-i prea târziu.

+6 (8 voturi)
Mihai Neagu
15.06.2019, 23:24:52

Aveti putintica rabdare, pana ajunge USR-ul la ciolan. Sa vedeti apoi, cate numiri din alte partide fac ei :) .

-9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările