USR demontează acuzele PSD privind fraudarea votului: Omul cu sacii e şoferul lui Tudorache. Au încercat să prostească bucureştenii cu nişte imagini banale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna dovedeşte pe lista de prezenţă că persoana care apare în imaginile prezentate de Antena 3 şi care manipulează sacii, este şoferul lui Daniel Tudorache FOTO Inquam Photos/George Călin
Dan Barna dovedeşte pe lista de prezenţă că persoana care apare în imaginile prezentate de Antena 3 şi care manipulează sacii, este şoferul lui Daniel Tudorache FOTO Inquam Photos/George Călin

Liderul USR Dan Barna a răspuns joi la acuzele de fraudă venite din partea PSD, după ce miercuri noaptea Antena 3 a difuzat imagini în care apar persoane despre care s-a afirmat că ar fi membri USR-PLUS care ar umbla la sacii cu voturi. Barna a subliniat că acuzele PSD sunt o minciună, că persoana care mută sacii este chiar şoferul lui Daniel Tudorache şi că în cameră erau prezenţi reprezentanţi de la toate partidele.

„Ce am văzut în ultimele două zile e un studiu despre ce înseamnă o campanie jegoasă şi murdară. Situaţia reală este următoarea. PSD a pierdut alegerile la Bucureşti, la Sectorul 1. Primarul Tudorache pierzând alegerile a încercat să fraudeze alegerile. A fost prins cu tot acel atelier de falsificat procese verbale. Din disperare de cauză s-au gândit să fabrice o minciună şi mai mare. Azi noapte au jucat o carte disperată pe televiziunile de casă încercând să prostească bucureştenii că nişte imagini banale, fireşti, din activitatea Biroului Electoral Sector 1 sunt dovada unui complot absurd”, a precizat Dan Barna joi într-o conferinţă de presă.

Acesta a răspuns apoi punctual la acuzele PSD.

„S-a încercat creditarea ideii că imaginile au fost de aseară şi că biroul era închis. O minciună ordinar. Imaginile sunt din seara zilei de luni. BEC încerca să finalizeze validarea secţiilor unde nu li se potriveau cheile pe procesele electorale. Reprezentanţii tuturor partidelor erau acolo.

Doi, ideea că s-au plecat cu nişte saci pe uşp. Uşa de acolo duce către biroul electoral al Sectorului 1 unde erau toţi reprezentanţii partidelor. Apoi că USR ar fi furat sacii. Domnul care ia sacii şi iese cu sacii pe uşă e şoferul lui Tudorache. E angajat al Sectorului 1. El e cel care a ieşit cu sacii în mână la dispoziţia preşedintelui de secţie. Colegii mei prezenţi acolo sunt candidaţi la poziţiile de consilier la Sectorului 1. În această calitate, conform legii, au fost invitaţi de preşedintele de secţie să asiste ca observatori la preluarea sacilor şi duşi în biroul de alături unde au fost deschişi,

Biroul electoral prin preşedintele său a decis că acolo unde procesele verbale nu se închideau cheile, au fost câteva situaţii unde numărul de voturi nu se potriveau cu numărul de votanţi. Atunci au decis să verifice în saci să verifice în listele de votanţi să vadă câte semnături sunt. Să verifice practic şi ei numărul de semnături pentru a putea să închidă procesele verbale efective.

Mai departe. în cel de-al doilea set de imagini în care sacii sunt readuşi în încăpere, persoana care aşează sacii respectivi este domnul Gâlcă Mihai Florentin, reprezentant în Biroului Electral din partea PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu”, a explicat Dan Barna.

Vezi şi: Tudorache: Şoferul meu nu a intrat niciodată în biroul electoral de sector, aşa cum zicea Clotilde Armand

Acesta a mai adăugat apoi că acuzele PSD sunt caraghioase, explicând că USR-PLUS nu se află în guvernarea locală a Sectorului 1 şi că nu deţine pârghiile primarului în funcţie Daniel Tudorache.

„Se încearcă să se pună presiune pe Biroul Electoral de la Sectorul 1 şi preşedintele său. S-au gândit poate-i sperie cu aceste ameninţări ridicole şi dezvăluiri caraghioase. Nu vom accepta niciun fel de presiune de acest tip. Simpla idee că USR şi USR-PLUS, care nu sunt în guvernarea locală de la Sectorul 1, nu deţinem pârghiile domnului Tudorache, nu avem angajaţi acolo, să se sugereze că noi am fi putut interveni în procesul electoral, e o minciună sfruntată. Ideea că observatorii USR ar fi putut pune mâna pe saci e o minciună”, a mai relatat liderul USR.
 

FOTO Facebook / USR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite