USR a depăşit PNL în propriul sondaj. Nicuşor Dan: „Prezenţa mare la vot ne urcă pe noi şi dă în jos PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan ar putea decide viitoarea majoritate parlamentară
Nicuşor Dan ar putea decide viitoarea majoritate parlamentară

Un sondaj realizat la comanda USR arată că PSD se menţine la 40%, însă PNL e cotat cu doar 18%, în timp ce partidul lui Nicuşor Dan a ajuns la 19%, cu precizarea că au fost luate în calcul doar răspunsurile celor care au spus că merg cu siguranţă la vot şi s-au decis cu ce partid vor vota. Deci procentele pot varia în funcţie de prezenţa la urne.

Rezultatele sondajului Kantar-TNS, comandat de USR, se raportează doar la  55% din respondenţi, cei care au răspuns că vor merge sigur la vot şi s-au decis pe ce partid vor pune ştampila.

PSD- 40%;

USR- 19%;

PNL-18%;

ALDE- 7%;

PMP- 7%;

UDMR- 3%;

PRU- 3%;

„Bulgărele USR a început să se rostogolească“

"Sondajul Kantar TNS, firma cu care am lucrat şi la alegerile locale, ne arată că românii încep să creadă în noi. S-au saturat de cei care ne-au ţinut 27 ani scufundaţi în corupţie şi ne-au condamnat la sărăcie. Din ce în ce mai mulţi români ne văd ca pe acea alternativă reală, pe care au aşteptat-o atâta vreme. Din ce în ce mai mulţi români nu mai vor să voteze răul cel mai mic, ci binele mai mare. Din ce în ce mai mulţi decid că vor să meargă pe mâna cuiva care - chiar dacă n-a mai făcut politică - e onest şi îi pasă cu adevărat de oameni.Aveam deja semne că românii vor oameni cinstiţi, care vin din afara sistemului: cel mai bun exemplu este simpatia reală de care s-a bucurat premierul Cioloş în scurtul lui mandat. Iar acest sondaj confirmă toate aceste lucruri. Şi ne mai zice şi că nu trebuie să ne oprim aici. Mai putem creşte, mai sunt încă aproape 3 saptămâni până la alegeri!“, a comentat Nicuşor Dan, care le-a cerut oamenilor să iasă la vot.

image

„Dacă fiecare din cei deja convinşi mai convinge încă pe cineva, dacă mergem acasă, la ai noştri, în mini-vacanţa de 1 decembrie şi le povestim despre USR, cifrele noastre pot fi şi mai bune. Bulgărele USR a început să se rostogolească şi deja schimbă modul în care se face politică în România. Ştiu că mulţi dintre alegători sunt enervaţi văzând cifrele PSD. Cu cât vom veni mai mulţi la vot, cu atât avantajul lor se va estompa. Prezenţa mare la vot ne urcă pe noi şi îi dă pe ei în jos. E o batălie pe care - dacă ne mobilizăm cu toţii - o putem câştiga! Mai sunt 3 saptămâni, haideţi să le folosim aşa cum trebuie", a spus Nicuşor Dan. 

Rezultatele prezentate fac parte dintr-un studiu desfăşurat între 11-21 noiembrie 2016. Interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI – Computer Assisted Telephone Interviews). Prezentul studiu a fost realizat la comanda USR. Eşantionul studiului este de 1003 respondenţi. Marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de incredere de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite