USR, despre 10 august: Numai adevărul complet şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi înseamnă că a fost reparat răul produs de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul  USR, Dan Barna. FOTO  Inquam Photos/Lavinia Cioaca
Liderul  USR, Dan Barna. FOTO  Inquam Photos/Lavinia Cioaca

USR cere tragerea la răspundere a celor care au agresat protestatarii pe 10 august 2018, la protestul paşnic împotriva PSD, când situaţia a degenerat.

„Doi ani. Atât a trecut de când zeci de mii de români din Diaspora şi din ţară, care protestau paşnic în Piaţa Victoriei, au fost gazaţi, fugăriţi şi loviţi de jandarmi. Doar pentru că au îndrăznit să se exprime împotriva lui Liviu Dragnea şi a PSD, împotriva încercărilor sistematice de distrugere a sistemului de Justiţie şi de scoatere a României în afara Uniunii Europene. Doi ani. Atât a trecut de când cei care nu au plecat capul şi au ales să-şi facă vocea auzită îşi caută dreptatea şi vor ca adevărul să iasă la lumină. Între timp, Dosarul „10 august” este plimbat şi se încearcă albirea şefilor Jandarmeriei şi, implicit, a politicienilor care au fost în spatele represiunii violente”, se arată într-un comunicat de presă al USR. 

Formaţiunea condusă de Dan Barna cere tragerea la răspundere a celor vinovaţi de ce s-a întâmplat la 10 august. „Numai adevărul complet şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi înseamnă că a fost reparat răul produs de PSD şi va fi redată românilor încrederea în instituţiile statului. Nu uităm şi nu renunţăm să luptăm pentru adevăr!”. 

„Suntem obligaţi să continuăm până când România va fi o ţară în care represiuni precum cea din 10 august 2018 să nu se mai poată întâmpla, o ţară prosperă şi modernă în care tinerii să dorească să rămână şi să-şi construiască un viitor!”, conchid cei din USR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite