USR, despre proiectul PNL de impozitare a pensiilor speciale: A ratat primarii, preşedintele şi cei din serviciile secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR cere Guvernului Orban să adopte ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, în contextul în care România este puternic lovită economic de criza COVID-19.

”După ce ieri USR a depus un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, PNL a anunţat că va susţine un amendament cu acelaşi scop, dar a ratat să includă printre beneficiarii de pensii speciale care să fie impozitate primarii, preşedintele şi cei care lucrează în servicii secrete. Sperăm că este doar o eroare, fără intenţie.

Şi PSD se laudă că va depune un proiect nou de impozitare, deşi există unul în Parlament şi l-au ţinut la sertar. Iar UDMR a anunţat, de asemenea, că susţine impozitarea cu 90% a pensiilor speciale.

Dacă există consens între toate partidele pentru acest proiect, se pot organiza de urgenţă în sistem online şedinţe de comisii şi plen pentru a vota. Ar fi o dovadă de responsabilitate din partea tuturor parlamentarilor într-o situaţie de criză.

Cea mai rapidă soluţie rămâne însă o ordonanţă de urgenţă pe care Guvernul PNL o poate da chiar astăzi”, se arată într-un comunicat al USR. 

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat că PNL a depus un amendament la OUG 29/2020, prin care vrea impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% la 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite