Politică

articolul anterior articolul urmator

USR, despre vizita cu elicopterul a lui Dăncilă: Nu e cumva tot din banii noştri?

4
19 Aug 2019 13:55:16
Autor: Iulian Bîrzoi

Deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat pe Facebook că banii pe care Viorica Dăncilă i-a dat pe elicopterul privat în vizita din Moldova provin de fapt tot din taxele şi impozitele cetăţenilor. Acesta a amintit că indemnizaţia partidelor a crescut de la 16 milioane de lei în 2016 la 269 de milioane.

Deputatul a explicat că nu-i poate da dreptate Vioricăi Dăncilă care a explicat că banii pentru închirierea elicopterului sunt privaţi şi a subliniat că banii vin de fapt din taxele şi impozitele românilor care ajung subvenţii pentru partide.
 

„Cel mai îngrijorător este felul cum a ales prim-ministrul să explice faptul că a mers cu elicopterul. A răspuns foarte calm că banii pentru elicopter sunt privaţi pentru că au venit de la partid, nu de la bugetul de stat. Dacă sunt bani privaţi ce ne interesează cum sunt cheltuiţi? Aş fi tins să fiu de acord cu doamna prim-ministru dacă într-adevăr erau bani privaţi. Problema tocmai acolo este, că nu sunt deloc.

De unde au bani partidele? Nu cumva tot din banii noştri? Un român mediu plăteşte o groază de taxe şi impozite: 45% din salariu la stat, din ce rămâne mai plăteşte TVA şi accize la ce mai cumpără. Din banii aceştia tot mai mulţi au luat calea partidelor. Dacă în 2016 subvenţia pentru partide ne costa 16 milioane de lei, acum a ajuns să ne coste 269 de milioane de lei”, a explicat Claudiu Năsui (foto jos)
 
 
Acesta din urmă a adăugat că PSD a „explodat” subvenţia acordată partidelor şi că finanţarea care era înainte maximă a devenit acum cifra minimă, înmulţindu-se din nou apoi de câteva ori.


„Politicienii se fac că nu ştiu, însă banii de partid tot din banii noştri provin. Mai grav, PSD a explodat subvenţia de stat a partidelor. Parlamentul României a votat o lege prin care suma alocată de la bugetul de stat pentru partidele politice a sărit de la maximum 0.04% din veniturile bugetului de stat, la minimum 0.01% din PIB. Adică finanţarea care înainte era maximă a devenit minimă şi s-a mai şi înmulţit de câteva ori.

Astfel, dacă în 2016 partidele primeau undeva la 16 milioane de lei de la bugetul de stat, în 2017 suma s-a aproape dublat, ajungând la 30 de milioane de lei. În 2018, în urma modificării legislative, peste 170 de milioane de lei au ajuns la partide, ca în 2019 să fie programate 269 de milioane de lei în subvenţii pentru partide”, a mai adăugat Claudiu Năsui.
 

„Faceţi o solicitare şi vă spunem cât a costat”

Premierul Viorica Dăncilă a explicat, vineri, la Iaşi, de ce a ales să meargă prin Moldova cu elicopterul, în loc să vină cu maşina. Aceasta s-a scuzat, spunând că este prima dată când face acest lucru şi a motivat decizia prin faptul că trebuie să ajungă în mai multe judeţe din ţară.
 
 „Am venit de multe ori cu maşina. Este prima dată când vin cu elicopterul, pentru că trebuie să ajung în foarte multe judeţe ale ţării”, a spus premierul.

Întrebată cât durează să ajungă din Capitală la Iaşi, Viorica Dăncilă a răspuns: „...acesta este motivul pentru care încercăm să dezvoltăm infrastructura din România”.

Secretarul PSD, Mihai Fifor, a precizat că elicopterul privat a fost închiriat din banii partidului, dar a refuzat să spună cât au costat zborurile.

„Nu am de unde să ştiu cât costă. Faceţi o solicitare la partid şi o să vă răspundem”, a spus Mihai Fifor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Coco Cocos
19.08.2019, 14:06:28

dar faptul ca TOATE partidele sunt finantate din banii nostri, nu va da de gandit?

imsi imsi
19.08.2019, 14:18:50

Cacanarul asta sa tina minte ca si indemnizatiile pe care le primeste is tot din taxele si imopzitele noastre. Ca n am auzit ca USR isti au dat banii pt spitale dar stiu sa tina socoteala la altii. Sa vedem cum vor reduce ei indemnizatiile parlamentarilor si partidelor politice.

-3 (3 voturi)
IonIon Codreanu
19.08.2019, 15:32:38

Păi nici un partid nu dă bani pentru spitale, autostrăzi, etc.! Partidele TREBUIE să aibă grijă ca ADMINISTRAȚIA statului să meargă bine, ca banii bugetului să fie cheltuiți cu folos! Ceea ce PSD nu este în stare!

+1 (1 vot)
Sacha Durand
19.08.2019, 14:54:28

Cumva ? E CHIAR DIN BUZUNARELE ROMANILOR.....ca doar n-a scos din poseta ei sa plateasca " helicopteru' " Cred ca romanii ar fi de acord chiar sa faca si o cheta ..... sa se mai plimbe cu " helicopteru' "......asa cum au facut si ceausestii !!! Hahaha !