USR explică votul pentru Florin Roman, ales şef interimar al Camerei Deputaţilor: „Un semn de bunăvoinţă. Nu vrem să avem blocaje administrative”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR. FOTO: Inquam Photos
Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR. FOTO: Inquam Photos

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a explicat de ce formaţiunea din care face parte a votat pentru susţinerea lui Florin Roman (PNL) ca preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor. Moşteanu susţine că USR nu a vrut să se ajungă la un blocaj administrativ şi, totodată, formaţiunea a dorit să arate că îşi doreşte stabilitate.

Ionuţ Moşteanu a declarat că, după ce Ludovic Orban a demisionat, Camera Deputaţilor „era la un pas să intre într-un blocaj, într-un haos instituţional, pentru că, în urma campaniei PNL din ultimele luni, ţara a mers numai cu frâna de mână trasă”. 

„Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune, noi, cei de la USR şi am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei. Este un semn că USR îşi doreşte stabilitate. Ne dorim funcţionarea acestei instiutţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vedea, în zilele următoare, bunăvoinţă şi responsabilitate”, a declarat Moşteanu.

Moşteanu a explicat că gestul USR este un îndemn pentru toate partidele politice: „România este într-un moment extrem de complicat şi, mai mult decât oricând, în zilele care urmează şi săptămânile care urmează trebuie să vedem responsabilitate pentru a avea un guvern cu puteri depline instalat la Palatul Victoria”.

Întrebat dacă USR va avea o propunere de preşedinte al Camerei, Ionuţ Moşteanu a spus că acest lucru se va întâmpla când va fi clară o nouă majoritate.

„În acest moment, în Camera Deputaţilor, pe piaţa politică, mai larg vorbind, nu e foarte clar cine e la putere şi cine e în Opoziţie. Asta va trebui clarificat în zilele şi săptămânile următoare”, a mai spus el. 

Liberalul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost votat şef interimar al forului pentru două săptămâni, perioadă în care ar trebui să fie organizată procedura pentru alegerea noului preşedinte al acestei structuri. PNL, UDMR şi USR au votat pentru asigurarea şefiei interimare la Camera Deputaţilor de către Florin Roman.

Citeşte şi: Florin Roman, ales şef interimar al Camerei Deputaţilor. USR, vot-surpriză

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite