USR forţează PNL să-şi pună cenuşă-n cap pentru a vota Guvernul Ciucă. Care sunt condiţiile partidului condus de Cioloş pentru liberali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Moşteanu FOTO Inquam Photos
Ionuţ Moşteanu FOTO Inquam Photos

Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al USR, a anunţat că partidul din care face parte are numeroase condiţii pentru PNL, în cazul care liberalii vor să readucă la masa discuţiilor partidul condus de Dacian Cioloş, iar susţinerea unui Guvern minoritar este exclusă din start.

„Înţeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca şi cum un program de guvernare, nişte gânduri bune aşternute pe hârtie ar fi vreo garanţie. Nu, garanţia sunt bunele intenţii şi profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare şi bineînţeles majoritatea din spatele Guvernului (...). USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei, partenerii ne-au respins”, a declarat Ionuţ Moşteanu într-o intervenţie a RFI.

Întrebat în ce condiţii ar accepta USR refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: „În momentul ăsta, opţiunea PNL e foarte clară, spusă clar şi răspicat prin gura preşedintelui PNL, prin gura preşedintelui Klaus Iohannis, care a găsit în USR sursa tuturor problemelor României şi foarte straniu pentru milioane de oameni, a găsit în PSD sursa pentru rezolvarea celorlalte probleme (...). Pentru refacerea coaliţiei trebuie să-şi schimbe deciziile statutare, să anunţe asta public, să vorbească cu preşedintele Klaus Iohannis să spună că da, s-a înşelat cu PSD-ul, totuşi, crizatorii nu-s aşa de răi şi atunci, da, putem să ne aşezăm la masă, poate să vedem la un moment dat cum refacem coaliţia asta, dar în momentul ăsta pare o perspectivă foarte îndepărtată, cu foarte mulţi de dacă pe parcurs”.

Deputat PNL: Singura soluţie, redacerea Coaliţiei

Deputatul PNL Ioan Cupşa a scris, luni, pe Facebook, că nu este de acord cu o susţinere a Guvernului PNL, de către PSD, în Parlament, el precizând că PSD va controla tot ce se întâmplă în viitoarea guvernare, chiar dacă nu va avea membri în Executiv. Parlamentarul, care l-a susţinut pe Ludovic Orban în cursa pentru şefia PNL, afirmă că singura soluţie este refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR.

„Nu, unui Guvern PNL + PSD! Indiferent că guvernul PNL este doar votat şi sprijinit în Parlament de către un PSD care nu va avea miniştri, dar un PSD care va controla tot ce se întâmplă în viitoarea guvernare!”, a precizat Cupşa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite