Politică

articolul anterior articolul urmator

USR-istul uituc

12
22 Nov 2020 09:46:30
George Butunoiu

Am analizat în detaliu CV-urile tuturor politicienilor din Parlament, am făcut statistici, comparaţii, am tras multe concluzii la care poţi ajunge doar când le cuprinzi pe toate deodată cu privirea, simultan. Le-am studiat exact aşa cum fac atunci când recrutez manageri, cu aceleaşi criterii de analiză şi de evaluare.

I-am lăudat pe cei care au studiat şi au făcut la ani încă puţini mai mult decât au făcut alţii zece la un loc până la vârstele senectuţii, i-am criticat pe cei a căror impostură o vede şi un licean în fiecare rând al CV-urilor lor, m-am certat cu cei care au trimis copii în Parlament, fie ei brilianţi sau nulităţi absolute.

USR-iştii au ieşit întotdeauna pe primul loc la educaţie, la competenţă profesională în domeniile lor de activitate şi la valoarea pe piaţa muncii, în general. Aşa că, atunci când dădeam peste un USR-ist cu o educaţie mai mediocră, ieşea cu atât mai mult în evidenţă faţa de ceilalţi şi era prilej de mai multă critică din partea mea decât aş fi făcut-o pentru omologul sau PMP-ist sau PSD-ist.

Despre unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai vizibili social am citit în CV-ul său de pe site-ul Parlamentului că a terminat o facultate mai uşurică pe la 34 de ani. Sigur că asta îi scade vizibil credibilitatea intelectuală şi pe cea profesională, apoi pe cea politică, pe cale de consecinţă, şi le trage în jos şi pe cele ale partidului şi punctajele USR-ului, în general, în statisticile noastre.

După ce apar articolele mele în public, primesc un mesaj de la dânsul – foarte politicos, de altfel -, în care îmi spune că el a făcut şi o altă facultate! A făcut-o la vremea ei, una serioasă şi la cea mai bună universitate, şi a făcut-o chiar când nu intra oricine acolo, de erau câte 15 pe loc la admitere!

Păi bine, mai, omul lui Dumnezeu, cum e posibil să nu scrii asta în CV, dar să pui în loc un mărunţiş? Ai uitat pur şi simplu că ai făcut aceşti 5 ani de facultate grea şi serioasă? Ai omis-o din masochism, din teribilism, din neglijenţă, din superficialitate? Sau din toate acestea la un loc? CV-ul tău a stat 4 (patru) ani aşa pe site-ul Parlamentului, l-au citit miliarde de oameni din toate colţurile pământului şi şi-au făcut o impresie proastă despre tine şi despre USR-ul care te-a trimis acolo, şi de ce?

Sigur, îmi va răspunde că toate CV-urile USR-iştilor de pe site-ul Parlamentului sunt la fel, sunt făcute cu picioarele, unele în bătaie de joc de-a binelea, în total dispreţ faţă de cei care i-au ales şi faţă de toţi cetăţenii care le citesc, la urma urmei. De ce or fi făcut USR-iştii asta? De ce nu au vrut să facă o impresie bună, şi să iasă cu atât mai mult în evidenţă faţă de ceilalţi parlamentari, care şi ei şi-au făcut CV-urile exact în acelaşi fel? Nici măcar vreun ban nu i-ar fi costat să facă ceva ce contează mult mai mult decât îşi închipuie ei pentru imaginea lor, ci doar să fi decis cineva din conducere că trebuie să-şi pună CV-uri inteligente şi respectuoase. Mai ales că acelea apar primele, ori de câte ori dai o căutate pe Google după numele fiecăruia dintre ei. Da, greu de pătruns logica USR-ista, câteodată...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

inuendo
22.11.2020, 09:54:27

Nu este greu și nu e nici falsă modestie, cu atât mai puțin masochism. Educația este ca erecția: dacă o ai, se vede! Dacă activezi într-un domeniu, dar mai ai o pregătire suplimentară în care nu activezi mai deloc, atunci la ce bun să te împăunezi inutil, într-o lume de impostori ?

-3 (7 voturi)
George Butunoiu
22.11.2020, 10:06:55

Nu e inutil, e ca sa castigi alegerile. GB

+5 (7 voturi)
zero
22.11.2020, 10:58:47

Din ciclul: "Strâns uniti contra USR!"

-1 (9 voturi)
manea laura
22.11.2020, 11:19:29

domnul butunoiu e mereu de serviciu cind e de scris ceva contra USR. ar trebui sa isi faca o serie de articole: 'luptind cu hidra USR-ului', un fel de foileton pentru fanii si sefii lui.

+7 (15 voturi)
costea petre
22.11.2020, 11:20:00

Exista o regula in politica romaneasca. Este vorba despre faptul ca un individ ambitios, dar lipsit de vreun talent, imbratiseaza cu voluptate politica. Pe langa faptul ca nu este capabil de nici o performanta in nici un domeniu, acesta, poate chiar din aceasta cauza, acesta devine o nealta docila a ticalosilor celor mari fin politica. Ei bine, useristul tipic este o persoana cu realizari solide in viata profesionala, neavand nici un motiv sa se inhaiteze cu marii ticalosi, iar constiinta acestui fapt ii face mai aroganti, dar aceasta, cum ziceam, este rezultat al faptului ca nu depind de polotica, determinandu-i sa fie msi directi, putand renunta la dictonul atat de toxic, lasa-ma sa te las.

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările