USR şi necurăţenia berzei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul Nou
Omul Nou

Virgini politic, nepătaţi juridic, şcoliţi, unii destul de bine, alţii plimbaţi uşor prin occidentalul upper class society… prescripţia teoretic perfectă a unor neiniţiaţi privind naşterea Omului Nou politic.

Dar viaţa bate filmul şi vă redau un scurtmetraj, recent, despre Omul Nou, USRist, din politică:

Ieri, miniştrii susţinuţi de coaliţia PSD-ALDE, cu bune şi rele, cu pamblici sau nu, au trecut testul audierilor. Pe la colţuri, unor miniştri, unii parlamentari ai USR le-au şoptit discret că le pare rău pentru votul negativ dat, că ar fi meritat altceva, dar a fost decizia grupului, în bloc, a oamenilor noi.

În timp ce în faţa mea un parlamentar USR - #rezist se chinuia să-şi aprindă o ţigară în clădirea Parlamentului, repectând ad litteram legea antifumat în spaţii publice închise, doamna Cosette Chichirău generaliza fără ocolişuri despre PSD-işti, că toţi sunt răi în esenţa lor. Omul Nou, mistic, despărţitor de ape şi caractere, precum Moise.

În doar un an de politică, oamenii noi  s-au înzestrat cu toate proastele obiceiuri ale politicii vechi (dacă greşit acceptăm o astfel de partajare) generalizând, jignind sau votând cu un pragmatism politic de invidiat, nu după raţiune, nu după conştiinţă. 

"Ai lor sunt ticăloşi, ai noştri sunt salvatori" îmi aminteşte de necurăţenia berzei, via Carriere. 

În tradiţia evreiască, barza este considerată o pasăre impură, chiar dacă în evraică, este numită Hassida, în traducere “cea iubitoare” sau “cea care îşi iubeşte puii”

-        Cum se face, l-a întrebat odată o mama evreică pe un rabin, că barza, deşi este numită "cea care îşi iubeşte puii", e rânduită printre vieţuitoarele impure?

-        Pentru că nu-şi iubeşte decât puii ei, i-a răspuns rabinul.

  Necurăţenia berzei şi impuritatea Omului Nou.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite