USR-PLUS: 36 de candidaţi pentru funcţia de guvernator al Rezervaţiei Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna şi Dacian Cioloş, liderii USR-PLUS. FOTO Inquam Photos
Dan Barna şi Dacian Cioloş, liderii USR-PLUS. FOTO Inquam Photos

Până la 1 aprilie, termenul limită pentru depunerea candidaturilor, au fost înregistrate 36 de candidaturi pentru funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Urmează a se desfăşura mai multe etape de selecţie astfel încât pe 26 aprilie să fie prezentată lista scurtă de candidaţi reprezentanţilor Alianţei USR PLUS.

„Din cei 36 de candidaţi, 15 vor merge mai departe în faza de interviuri. Procesul de selecţie, derulat de echipele Stein & Partner și Hart Consulting, conţine mai multe etape, inclusiv aplicarea testului Hogan pentru candidaţii care trec de etapa de interviu. Instrumentul de evaluare a personalităţii Hogan Assessments este considerat de către specialiştii în psihologia organizaţională şi resurse umane ca fiind una dintre cele mai prestigioase metode pentru a prezice succesul ocupaţional în roluri cheie, precum cele de management, arată un comunicat de presă al Alianţei.

Pe 26 aprilie, reprezentanţilor Alianţei USR PLUS li se va prezenta lista scurtă cu candidaţii cărora le-au fost identificate competenţele necesare pentru a îndeplini rolul de Guvernator ARBDD.

Ultima etapă este cea a interviurilor finale la care vor participa candidaţii aleşi din lista scurtă de către copreşedinţii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Procesul de selecţie pentru funcţia de Guvernator al ARBDD a început pe 4 februarie şi primul pas l-a reprezentat constituirea unui Consiliu Consultativ, condus de expertul în Project Management George Leca şi format din cele mai importante organizaţii non-guvernamentale, instituţii publice, entităţi care acţionează în Deltă - asociaţii de pescari, asociaţii de protecţia mediului, colectivităţi locale.

Sarcina Consiliului a fost să definească atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite