USR PLUS a anunţat că va face o propunere pentru un nou ministru al sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/Inquam
Imagine/Inquam

USR PLUS va face o nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii, a anunţat Dragoş Tudorache după încheierea şedinţei în care liderii coaliţiei au ajuns la un nou acord după scandalul generat de demiterea lui Vlad Voiculescu din guvern. Propunerea va fi anunţată miercuri dimineaţă.

„Am intrat în această discuţie în coaliţie cu încrederea şi nevoia că vom găsi soluţiile necesare pentru a asigura buna funcţionare în continuare a coaliţiei, şi le-am găsit. Le-am găsit pentru că toate forţele politice prezente în această coaliţie s-au investit şi ele cu aceste soluţii. Ca urmare a înţelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere pe care o veţi afla mâine dimineaţă”, a spus Dragoş Tudorache.

În USR PLUS părerile sunt, însă, în continuare împărţite. Mai mulţi lideri importanţi din USR au susţinut că o propunere mult mai bună ar fi cea a medicului Adrian Wiener. Deputatul USR PLUS este apreciat ca un bun profesionist şi în acelaşi timp ca un politician care ar putea să gestioneze ministerul. 

Ioana Mihăilă este, însă, susţinută puternic de cei din PLUS, care consideră că ministerul a fost obţinut de Cioloş la negocierile de anul trecut pentru Vlad Voiculescu, iar acum, chiar dacă USR şi PLUS au fuzionat şi sunt un singur partid, la conducerea ministerului trebuie numit tot un om din PLUS. Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor şi medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în mandatul lui Vlad Voiculescu. 

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, se vede în continuare în minister. După ce mai multe zile la rând a declarat că ar putea fi din nou propus la Sănătate, Voiculescu ia în calcul inclusiv să revină pe o funcţie de consilier onorific. Deşi colegii din PLUS sunt gata să îl susţină, cei din USR nu sunt încântaţi de această variantă care ar putea duce la noi tensiuni cu partenerii de guvernare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite