USR PLUS, atac la adresa noului ministru al Finanţelor. Cristina Prună: Îmi doresc să ajungă să fie cât mai rapid la curent cu realitatea economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Prună Foto Facebook
Cristina Prună Foto Facebook

Vicepreşedintele Camerei Deputaţiilor Cristina Prună a comentat gafa făcută de noul ministru al Finanţelor, liberalul Dan Vîlceanu, spunând că doreşte ca ministrul să ajungă cât mai rapid „la curent” cu realitatea economică a României şi cu programul de guvernare asumat de cele două partide aflate în Coaliţia de Guvernare şi a adus aminte de necesitatea introducerii măsurii Zero Taxe pentru salariul minim asumată de Coaliţie.

„Îmi doresc ca noul ministru al Finanţelor Publice să ajungă să fie cât mai rapid la curent cu realitatea economică a României, ca şi cu programul de guvernare al Cabinetului din care face parte. Nivelul scăzut al salariului minim net din România reprezintă o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl şi preocupe”, a transmis Raluca Prună pe Facebook. 

Ea a adus aminte de faptul că „România este pe ruşinosul loc 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim, ca şi la sărăcia în muncă” şi a adus aminte de necesitatea introducerii măsurii Zero Taxe pentru salariul minim. 

„ Adică oameni care muncesc 8h/zi în fiecare lună şi la final nu îşi pot plăti facturile. Introducerea Zero Taxe pe salariul minim va răspunde nu unui ”moft” al USR PLUS, ci unei realităţi dureroase, care nu mai trebuie să fie perpetuată. În condiţiile în care deficitul de forţă de muncă este din ce în ce mai puternic în toată Uniunea Europeană, iar la nivel naţional multe state caută soluţii prin care să atragă lucrători, România nu îşi mai permite să fie o ţară care să exporte resursă umană. Din acest motiv, introducerea de anul viitor a măsurii Zero Taxe pe salariul minim într-un domeniu, care urmează să fie stabilit, a fost asumată nu doar de USR PLUS, dar şi de întreaga Coaliţie de guvernare. Da, cu ce are dreptate domnul ministru, este că ne dorim într-adevăr ca măsura să fie extinsă ulterior la nivelul întregii economii. Taxarea aberantă a salariului minim trebuie să dispară”, a mai completat ea. 

Întrebat care este salariul minim net aflat în plată (bani încasaţi lună de lună de mai mult de 1 milion de angajaţi - n. red.), ministrul finanţelor a spus că „este în jur de 1.600… Şi ceva. E 2.380 cred… Da, 2.300 salariul minim brut. Nu are cum să fie 1.300 net”, a spus ministrul.

Afirmaţia a fost făcută marţi, în plină conferinţă de presă, şi survine greşelii făcute săptămâna trecută chiar în ziua preluării mandatului, când a afirmat că inflaţia nu este de 5%, că aceasta este doar o estimare făcută de BNR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite