USR şi PLUS vor merge pe listă comună la europarlamentare. Cioloş: „A fost solicitarea USR să fiu cap de listă“. Surse: PLUS, avantajat la negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea USR se reuneşte sâmbătă pentru a decide dacă face alianţă cu PLUS la alegerile europarlamentare. Există şi varianta unei noi amânări, în condiţiile în care mai mulţi lideri USR din ţară sunt nemulţumiţi de cum a negociat Dan Barna, susţin surse din partid. Liderii celor două partide au convenit ca lista să fie deschisă de Cioloş, locul doi va reveni USR, apoi se va merge unu la unu. Locul 7, primul neeligibil, va reveni USR

UPDATE Dan Barna şi Dacian Cioloş au susţinut o scurtă conferinţă de presă, înainte ca liderul PLUS să participe la şedinţa USR. 

Jurnalist: Unii membri USR nu sunt de acord să deschideţi dvs lista.

Dacian Cioloş: A fost solicitarea USR, să ştiţi. Eu sunt dispus să ies de pe listă dacă e nevoie. Nu ţin cu orice preţ. Dar a fost solicitarea USR.

Când se va lua o decizie?

Dan Barna: Am fost în prima parte a zilei la PLUS, acum a venit Dacian Cioloş la USR. Suntem optimişti că vom găsi o variantă care să genereze încredere pentru România. 

Va fi Dacian Cioloş pe primul loc?

În variantele pe care le avem acum, Dacian Cioloş probabil va fi pe primul loc. Această alianţă deschide o alternativă reală pentru România. 

Candidaţi la prezidenţiale?

Dacian Cioloş: Orice e posibil. Nu e un subiect pe care l-am discutat.

UPDATE „Bun venit printre noi, Dacian Cioloş! Vrem unitate! Alianţa USR-PLUS va schimba România în următorii 10 ani. Începem cu alegerile europarlamentare. Acum doar discutăm. Acordul va fi comunicat oficial de către USR-PLUS“, a scris pe Facebook deputatul USR Iulian Bulai.

Imagine indisponibilă

***

„Negocierile încă nu s-au terminat. Foarte probabil, sâmbătă va fi doar o decizie de principiu - dacă să facem alianţă sau nu. Detaliile urmează să fie stabilite ulterior. Problema e repartiţia locurilor eligibile. La cum s-a negociat până acum, PLUS e avantajat: va trimite cu siguranţă trei oameni la Bruxelles. În timp ce noi suntem siguri doar de doi. Locul 6 e pe muchie. Singura parte avantajoasă din negociere e locul 7, care va reveni tot USR. Dar locul 7 depinde de scorul alianţei“, susţin surse din conducerea USR pentru Adevărul. 

Cum ar putea arăta lista USR-PLUS la alergerile europarlamentare

1. Dacian Cioloş (PLUS)

2. Cristian Ghinea (USR)

3. Dragoş Pâslaru (PLUS)

4. Clotilde Armand (USR)

5. Dragoş Tudorache (PLUS)

6. Nicu Ştefănuţă (USR)

7. Vlad Botoş (USR)

8. Ramona Strugariu (PLUS)

PLUS, măcinat de scandaluri

Profesorul universitar Valentin Naumescu de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj a anunţat, pe Facebook, că demisionează din PLUS. Naumescu, unul dintre cei care au pus bazele PLUS la Cluj, l-a acuzat pe Dacian Cioloş că ia decizii discreţionare, că e lipsit de transparenţă şi că îşi promovează prietenii. Naumescu este a treia plecare din PLUS, după demisiile forţate ale lui Avram Fiţiu şi George Gima.

Printre cei 50 de membri care formează Consiliul Naţional al PLUS se numără şi clujeanul Sandu Băbăşan, fost membru PRM. Potrivit surselor Adevărul, cu o seară înaintea Congresului, mai mulţi delegaţi PLUS din Cluj i-au trimis o scrisoare lui Dacian Cioloş în care i-au cerut să renunţe la Sandu Băbăşan. Scrisoarea nu a avut niciun efect, Băbăşan fiind păstrat de Cioloş pe lista propusă pentru Consiliul Naţional şi validată ulterior de Congres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite