Politică

articolul anterior articolul urmator

PLUS face denunţ penal împotriva lui Toader şi îi cere preşedintelui să vină la şedinţa de guvern de vineri pentru a bloca modificările la Codurile penale

9
28 Mar 2019 16:43:57
Autor: Iulian Bîrzoi
Dan Barna si Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea
Dan Barna si Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea

PLUS a depus un denunţ penal împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, acuzându-l că a minţit în instanţă când a scris că nu există niciun proiect de Ordonanţă de Urgenţă (OUG) pentru modificarea codurilor penale. De asemenea, PLUS i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să participe la şedinţa de guvern de vineri pentru a bloca modificarea Codurilor penale prin OUG.

În urmă cu câteva săptămâni, PLUS iniţia un litigiu pentru a-l obliga pe Tudorel Toader ca în cazul iniţierii unor OUG privind legislaţia penală, să publice dinainte documentele. Ulterior, ministrul Justiţiei a informat în scris instanţa că nu există un astfel de proiect.

„Pe 21 martie, instanţa a primit un răspuns clar din partea Ministerului Justiţiei că nu există astfel de demersuri de modificare a Codului penal. Pe 22 martie (...), Ministerul Justiţiei publica deja propunerile de OUG pentru modificarea codurilor penale. Este clar că cineva din Ministerul Justiţiei minte şi a indus în eroare instanţa", a declarat Dacian Cioloş.

Acesta din urmă a mai adăugat că PLUS va depune un denunţ penal împotriva lui Tudorel Toader pentru fals în declaraţii şi obstrucţionarea insanţei.

„Avem încredere că Parchetul va clarifica rapid cine a minţit şi care au fost motivele. E clar că oamenii aceştia nu mai au niciun scrupul. Probabil că ministrului Toader îi este frică să îşi piardă postul şi este în stare să facă orice şi să ceară funcţionarilor din minister să mintă”, a mai declarat Dacian Cioloş.

Alianţa USR-PLUS i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să participe la şedinţa de guvern de vineri pentru a blocat ordonanţele de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

Dan Barna a declarat că i-a transmis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care îi cere să renunţe la adoptarea ordonanţelor şi că în paralel, i-a informat şi pe partenerii europeni de intenţiile Guvernului, cerându-le „o poziţie fermă”.

„Avem din nou agresiunea cu ordonanţele. Această ameninţare care a ţinut România de la Ordonanţa 13 până astăzi în stradă aproape permanent vedem că revine din nou, vedem că Tudorel Toader şi doamna Dăncilă vorbesc din nou despre ordonanţele pe Codurile penale şi poziţia noastră este foarte clară: aceste ordonanţe nu trebuie date. Am transmis chiar în acest moment doamnei Dăncilă o scrisoare în care îi solicităm acest lucru argumentând. Transmitem de asemenea către partenerii europeni un document similar în care îi informăm şi le cerem sprijinul pentru o poziţie fermă împotriva poziţiei Guvernului de a da ordonanţe pe Coduri”, a declarat Dan Barna, citat de Agerpres.

Şeful USR a mai menţionat că e optimist că se va renunţa la ordonanţe, care nu fac altceva decât să „sapoteze” justiţia.

„Avem totuşi un fir optimist că se va renunţa la aceste ordonanţe. Dacă ele vor rămâne pe ordinea de zi a şedinţei de mâine, considerăm că ar fi o idee foarte bună ca preşedintele Klaus Iohannis să participe din nou la şedinţa de guvern şi să o prezideze pentru a bloca aceste ordonanţe, pentru că aceste ordonanţe nu fac decât să continue sabotarea justiţiei”, a adăugat Barna.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Azzumbo Jo
28.03.2019, 16:58:32

Peste cativa ani, jigodismul lui Tudorel Toader se va studia la facultatile de drept.

+1 (1 vot)
Mitica Bugulejdeanu
28.03.2019, 17:30:14

O scrisoare pierdută (versiunea USR 2019): FARFURIDI: Daţi-mi voie, daţi-mi voie! Candidatul nostru cap de listă este domnul Agamiţă Dacian Julien Cioloş Dandanache! În sănătatea alesul nostru! Să trăiască! AGAMIŢĂ DACIAN JULIEN CIOLOŞ DANDANACHE: În sănătatea alegătorilor... cari au probat patriotism si mi-au acordat... asta... cum să zic, de!... Zi-i pe nume, de!... A! Sufradzele lor; eu, familia mea, care de la nouăzeci... luptă, luptă si dă-i, si dă-i si luptă... si eu mă-nţeledzi, tocmai acuma să remâi pe dinafară... fără coledzi!... Şi cât p-aţi, neicusorule, să nu m-aleg... Care va să zică... cum am ziţe... în sfârşit să trăiască! CAŢAVENCU: Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem democratic! PRISTANDA: Curat democratic! Muzica! Muzica!

-1 (3 voturi)
Mitica Bugulejdeanu
28.03.2019, 17:31:57

În primul rând, domnu Cioloş să lase aburelile şi să răspundă la câteva întrebări: 1. Este adevărat că e băiatul lui Soros, aşa cum vorbeşte lumea ? (un vechi proverb malgaş spune că nu iese foc fără fum, sau viceversa) Cosmin Guşă: “Actualul om al lui Soros în Romania este Dacian Cioloş”. www.realitatea.net/cozmin-gusa-dezvaluiri-devastatoare-despre-basescu-si ciolos_2168967.html 2. Ce caută în organizația “Friends of Europe”, organizație condusă de Bilderbergul Etienne Davignon și finanțată de George Soros care e și Stakeholder (adică Director în Consiliul de Supraveghere) ? 3. De ce şi-a șters pe ascuns poza și pagina de pe site-ul organizației “Friends of Europe”, după ce a ajuns prim-ministru și după ce s-a aflat în România că e membru al “Friends of Europe”? jurnalulbucurestiului.ro/cum-minte-dacian-ciolos-omul-lui-soros-si-al-bilderbergilor-de-la-organizatia-friends-of-europe-dacian-ciolos-nimeni-niciodata-nu-va-mai-putea-guverna-pe-ascuns-n-romacir/ 4. Pentru ce servicii l-a plătit Banca Mondială cu 13.322 de euro, sumă care apare în „Declaraţia de avere” din 7 iunie 2016, deci primită după ce a devenit prim-ministru, deşi din CV-ul său rezultă că nu a fost niciodată angajat la Banca Mondială ? www.cotidianul.ro/ce-reprezinta-indemnizatia-primita-de-dacian-ciolos-de-la-banca-mondiala/ 5. Este adevărat că e rudă cu Virgil Ardelean, fostul şef al serviciului secret al MAI şi că sora sa lucrează la DGIPI la Sălaj (actualul serviciu secret al Internelor) ? adevarul.ro/news/politica/dacian-ciolos-despre-virgil-ardelean-rude-ocupat-responsabilitati-intr-o-institutie-controlata-guvern-parlament-1_5c49eecbdf52022f75f71d5b/index.html

-1 (3 voturi)
Un cititor
28.03.2019, 17:38:21

Faceti tot ce va sta in putinta, opriti-i !

0 (0 voturi)
Un cititor
28.03.2019, 17:39:47

Mai e destul pana la alegeri timp in care trebuie sa pandim hienele ! Musca !

Vezi toate comentariile (9)