USR PLUS, despre tragedia din Capitală: „Negoiţă să răspundă. Au fost făcute lucrări nelegale”. Ministerul Culturii anunţă că va cere informaţii privind documentaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoita FOTO Facebook
Robert Negoita FOTO Facebook

Ministerul Culturii a transmis că va cere Primăriei Sectorului 3 toate informaţiile cu privire la documentaţia necesară lucrărilor efectuate pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională, în urma cărora au decedat doi muncitori. USR PLUS consideră ca primarul sectorului, Robert Negoiţă, trebuie să răspundă în faţa reprezentanţilor justiţiei. Partidul a mai transmis că din informaţiile sale lucrarea nu avea autorizaţie.

„Ministerul Culturii regretă tragicul accident întâmplat ieri, 2 august 2021, în proximitatea sediului din Bulevardul Unirii, Nr. 22. Totodată, suntem alături de autorităţile competente şi le asigurăm de tot suportul necesar. Terenul se află în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Culturii, însă lucrările nu au fost solicitate sau contractate de către instituţia noastră. Urmează să ne adresăm Primăriei Sectorului 3 pentru a obţine toate informaţiile cu privire la existenţa documentaţiei necesare pentru lucrările efectuate”, a transmis Ministerul Culturii. 

USR PLUS îl acuză pe primarul de sector de iresponsabilitate şi spune că acest lucru a dus la „pierderi de vieţi omeneşti”. Potrivit partidului, lucrarea derulată nu avea autorizaţie. 

„Iresponsabilitatea primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, se traduce în pierderi de vieţi omeneşti. USR PLUS consideră ca primarul Robert Negoiţă trebuie să răspundă în faţa reprezentanţilor justiţiei privind tragedia petrecută luni seară. Din primele informaţii şi documente pe care le au consilierii USR PLUS, nu există autorizaţie de construire pentru lucrarea derulată lângă Biblioteca Naţională. De altfel, în administraţia publică locală este un fapt binecunoscut că firmele primăriei sectorului 3 acţionează la ordinul verbal al lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3”, au transmis membrii USR PLUS. 

Ei au explicat că „de această dată, pe şantierul deschis lângă Biblioteca Naţională, nu au mai fost făcute doar lucrări fără avize şi fără autorizaţii care nu respectă normele de mediu, ca pe Esplanada, ci, se pare, lucrări nelegale de punere în siguranţă a unui drum, dar asta după ce au fost puse bordurile şi elemente de iluminat. Rezultatul lucrării făcute invers l-am văzut cu toţii: doi oameni au murit, iar alţi patru au ajuns la spital. Este scandalos că în continuare firmele de construcţie din subordinea Consiliului Local al Sectorului 3 acţionează la ordinul verbal al lui Robert Negoiţă şi nu se respectă nici un fel de măsuri de siguranţă a muncii. Măcar de acum înainte lucrările din Sectorul 3 trebuie să se desfăşoare în siguranţă, în baza legii”. 

Ei au mai subliniat faptul că au cerut explicaţii primarului în urmă cu aproximativv o lună cu privire la lucrările făcute fără documentaţia necesară şi au anunţat că vor transmite procurorilor toate datele pe care le deţin. 

„Reamintim că încă din luna iulie consilierii locali USR PLUS ai Sectorului 3 i-au cerut explicaţii lui Robert Negoiţă pentru lucrările fără documente pe care le execută în centrul Capitalei, primind un răspuns scandalos: că se fac lucrări de igienizare. ISC Bucureşti, sesizat tot în luna iulie de către USR PLUS, a confirmat că firmele Primăriei Sectorului 3 nu aveau autorizaţii. Vom transmite procurorilor toate datele pe care le avem privind lucrările fără autorizaţie pe care Robert Negoiţă le face. Ne exprimăm compasiunea pentru pierderile suferite de familii şi le asigurăm că vom face toate demersurile legale pentru a pune capăt lucrărilor nelegale orchestrate de Robert Negoiţă”, a mai transmis USR PLUS.

Doi muncitori au murit, iar alţi patru au fost răniţi, după ce au fost prinşi, luni, sub un mal de pământ care s-a prăbuşit în timpul unor lucrări în zona Bibliotecii Naţionale din Capitală. 

 Primarul Robert Negoiţă a transmis luni un mesaj în care a precizat că instituţiile statului au declanşat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanţele în care a fost produs acest accident pe unul dintre şantierele noastre şi aşteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite