USR PLUS insistă cu înfiinţarea Agenţiei de Investiţii în Sănătate. Barna: „Nu devine un sistem mai greoi”. Orban cere noi discuţii în Coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna, copreşedinte USR PLUS FOTO Inquam Photos / George Călin
Dan Barna, copreşedinte USR PLUS FOTO Inquam Photos / George Călin

Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, solicită urgentarea înfiinţării Agenţiei pentru Investiţii în Sănătate. Vicepremierul susţine că noua structura nu va îngreuna proiectele din sănătate. Pe de altă parte, Ludovic Orban a anunţat că proiectul va trebui rediscutat în Coaliţiei.

"„Această propunere care se regăseşte în programul de guvernare - pentru că am văzut diverse puncte de vedere, că nu se ştia, că nu s-a auzit - este un subiect agreat de reprezentanţi. Domnul Buşoi, domnul Cseke şi colegul nostru Vlad Voiculescu au agreat acea componentă din programul de guvernare şi se regăseşte foarte clar în programul de guvernare, care nu este şi nu poate să fie un subiect de negociere. Evident, suntem dispuşi să aducem clarificări, dacă sunt necesare, dar această agenţie este clar necesară şi foarte importantă”, a declarat Dan Barna, într-o conferinţă de presă, după Biroul Naţional al USR. 

„Nu adaugă la birocraţie. Nu devine un sistem mai greoi sau mai complicat. Pur şi simplu discutăm de reorganizarea unei structuri care există în momentul de faţă în Ministerul Sănătăţii şi care s-a dovedit nefuncţională. Este un subiect pe care îl vom detalia şi în şedinţa de coaliţie, nefiind discutat până acum la coaliţie tocmai din acest motiv foarte simplu: este unul dintre obiectivele asumate de această coaliţie de guvernare", a completat Barna, 

În schimb Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a precizat faptul că subiectul înfiinţării Agenţiei de Investiţii în Sănătate trebuie rediscutat în Coaliţie şi a dat exemple de spitale din teritoriu care se afla în stadii avansate în ceea ce priveşte începerea planificării construcţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite