Politică

articolul anterior articolul urmator

USR şi PLUS se reunesc sâmbătă în Congres comun pentru a aproba fuziunea. Cum se va numi noul partid

5
14 Aug 2020 20:37:28
Autor: News.ro
Dan Barna şi Dacian Cioloş FOTO Facebook
Dan Barna şi Dacian Cioloş FOTO Facebook

Un Congres al USR şi o Convenţie extraordinară a PLUS vor avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, iar după-amiază, de la 15.00 la 18.00, va fi un congres comun extraordinar USR şi PLUS, în vederea aprobării protocolului de fuziune între cele două partide, arată un comunicat de presă al Alianţei USR-PLUS. Toate cele trei evenimente se vor desfăşura online.

„În prima parte a zilei de sâmbătă, fiecare partid are o şedinţă separată pentru adoptarea protocolului de fuziune, iar de la ora 15:00 începe congresul comun în care va avea loc votul final pentru aprobarea Protocolului de fuziune între USR şi PLUS. Congresul USR începe mâine dimineaţă la ora 10:00 şi se va transmite pe Facebook discursul de deschidere a lui Dan Barna pe pagina USR naţional. Convenţia PLUS începe mâine dimineaţa la ora 10:00 şi se va transmite live pe pagina de Facebook PLUS. Ulterior, are loc congresul comun USR PLUS, între orele 15:00 - 18:00, care va fi transmis integral pe pagina de Facebook a Alianţei USR PLUS”, au transmis reprezentanţii Alianţei într-un comunicat de presă.
 
Vor susţine discursuri preşedintele USR Dan Barna, preşedintele PLUS Dacian Cioloş şi mai mulţi candidaţi USR PLUS la alegerile locale, mai arată sursa citată.
 
În principiu, Dan Barna şi Dacian Cioloş ar urma să fie co-preşedinţi ai noii formaţiuni, iar numele va fi USRPLUS, scris legat, însă va fi un proces de durată, având în vedere că noul partid va trebui înscris şi validat de tribunal, au precizat sursele citate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Basarab Peruca al XIV-lea
14.08.2020, 21:05:46

Comentariu considerat abuziv.

eu doar constat
14.08.2020, 21:32:07

De ce nu se numeste PLUSR? S-ar intelege cu adevarat fuziunea. Asa au ramas cam la fel, de fapt doua sabii intr-o teaca, care, din cauza celor doi sefi absolut total diferiti, se vor afla mereu intr-o stare intepenita. Dan Barna mereu ca un palos si Ciolosh mereu ca un pumnal, bagat ca o pana in teaca langa el pentru a-l tine pe loc. In realitate aceasta fuziune este in defavoarea USR, un partid intrat in politica cu un potential de 20%, care trage dupa el un plus (+), care se dovedeste un soricel (mouse) de plush, pe care un hacker din afara il manevreaza si da comenzi...tot din afara. Iar USR nici macar n-are antivirus.

+1 (1 vot)
aşa şi aşa
15.08.2020, 05:54:11

e d c... La chestia cu denumirea noii formaţiuni politice PLUSR, ai dreptate, era mai sugestivă denumirea (sugera fuziunea), mai firească pronunţarea, dar în rest nu prea ai dreptate... PLUS-ul nu e chiar atît de "şoricel" cum crezi, iar procentele pe care le-ar fi luat cele două partide separat, nu sînt convins că sînt chiar cele vehiculate, şi negociate la proporţionalitatea numărului candidaţilor celor două partide... Chiar îmi pare rău că n-au lăsat această fuziune pentru după alegeri, şi n-au candidat separat, atunci aflînd cu adevărat cît "valorează" fiecare...Convingerea mea proprie e că PLUS-ul e cel care pierde din această fuziune, nu USR-ul... Oricum, Alianţa USR+ rămîne singura variantă pentru viitorul României, iar dacă nu cîştigă detaşat alegerile, atunci se va pierde orice şansă ca ţara să-şi mai revină vreodată, şi chiar mai rău de atît...

+1 (1 vot)
Archetypus
14.08.2020, 23:17:51

Traiasca ''internationala'' !

M Costi
15.08.2020, 05:31:59

"...Cum se va numi noul partid..." ? Cred ca se va numi SECU+ ... !

-8 (10 voturi)