USR PLUS solicită premierului Florin Cîţu să prezinte un raport privind campania de vaccinare în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionut Moşteanu FOTO Facebook
Ionut Moşteanu FOTO Facebook

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu îi solicită premierului Florin Cîţu să vină în Parlament pentru a prezinta un raport cu privire la campania de vaccinare. Deputatul spune că premierul a vrut să coordoneze campania de vaccinare, „care este un eşec” şi „nu a vrut să lase Ministerul Sănătăţii”.

Update:

Ionuţ Moşteanu a anunţat pe Facebook că l-a chemat pe premierul Florin Cîţu în Parlament, „la ora prim-ministrului din data de 4 octombrie 2021, cu tema „Raportul prim-ministrului privind campania de vaccinare împotriva Covid-19, pe care o coordonează, în contextul în care România a ajuns pe penultimul loc în UE la acest capitol”. 

Deputatul a completat că ar fi vrut ca premierul să vină mai repede, însă respectă cutuma parlamentară, iar pe data de 27 septembrie este chemat ministrul Energiei, Virgil Popescu a amânat săptămâna trecută discuţiile din Parlament pe tema energiei

„Florin Cîţu este principalul vinovat pentru eşecul campaniei de vaccinare. A vrut să o coordoneze personal, l-a demis pe Vlad Voiculescu atunci când ministrul a arătat greşelile strategice de prioritizare, a respins propunerile Ioanei Mihăilă de impulsionare a vaccinării, a ezitat să ia decizii pentru prevenirea valului 4 când toată Europa se pregătea, a preferat popularitatea în locul responsabilităţii. Aşa cum am anunţat azi la prânz, în numele grupului USRPLUS îi solicit să vină să explice în faţa Parlamentului acest eşec. Aş fi vrut să vină mai repede, dar respect cutuma parlamentară - luni pe 27 septembrie vine în faţa deputaţilor ministrul energiei Virgil Popescu”, a transmis liderul deputaţilor USR PLUS pe Facebook. 

citu cheamat in parlament Facebook

***

„Premierul în funcţie a vrut să coordoneze această campanie de vaccinare. De când a preluat mandatul, din decembrie anul trecut, nu a vrut să lase la Ministerul Sănătăţii. A vrut să fie coordonatorul campaniei de vaccinare. Dânsul, împreună cu Valeriu Gheorghiţă şi cu secretarul de stat Baciu de la Ministerul Sănătăţii, au coordonat această campanie care este un eşec, şi trebuie să spune asta. Singurul responsabil pentru acest eşec este Florin Cîţu. În numele grupului parlamentar USR PLUS îi solicit lui Florin Cîţu să vină în faţa Parlamentului pentru că românii trebuie să ştie, aşa cum îi place dânsului să spună. Să vină în faţa Parlamentului cu un raport despre campania de vaccinare. De ce suntem pe penultimul loc în Europa?”, a declarat Ionuţ Moşteanu la Parlament.

El a completat că USR PLUS a dus o campanie separată din iniţiativa partidului. „USR PLUS de la început a susţinut această campanie. Ne-am vaccinat. Am spus public că trebuie să ne vaccinăm. Am făcut o campanie de vaccinare separat, din iniţiativa partidului, membrii au fost în stradă şi au dat materiale îndemnând oamenii să se vaccineze. Am stabilit condiţii clare de participare la evenimentele USR PLUS acum, am avut Comitet Politic în care am primit numai colegi vaccinaţi. Avem congres în care am anunţat de două luni de zile că primim numai colegii vaccinaţi. Pe de altă parte, Florin Cîţu a luat numai decizii contradictorii şi, pe bună dreptate, lumea nu a mai înţeles nimic. Când e cazul să ne relaxăm, când e cazul să nu ne relaxăm”, a mai completat Moşteanu.

Declaraţiile lideruluii vin în contextul în care premierul i-a acuzat pe cei din USR PLUS că susţin tacit activitatea anti-vaccinistă a AUR pentru că au nevoie de voturile lor în Parlament. Şeful Executivul aşteaptă un semn din partea USR PLUS privind întoarcerea la negocieri asupra Guvernului, însă pentru reluarea discuţiilor le solicită retragerea moţiunii de cenzură pe care formaţiunea a depus-o în Parlament alături de AUR

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite