USR pregăteşte o lege care să interzică persoanelor condamnate penal să fie numite în funcţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan

Liderul USR Nicuşor Dan a anunţat, luni, că formaţiunea sa va elabora un proiect de lege privind interdicţia de a ocupa funcţii publice, alese sau numite, pentru persoanele condamnate penal, proiect rezultat în urma unei consultări publice pe această temă.

„Solicitarea celor care au protestat în stradă a fost să nu mai avem în funcţii publice oameni condamnaţi penal. Ar trebui să fie o chestiune de bun simţ, care nu ar trebuie să fie reglementată. Legea care interzice persoanelor condamnate să ocupe funcţii de miniştri a fost dată în acest sens. Partidele, însă, nu văd lucrurile acestea ca de la sine înţelese”, a spus Nicuşor Dan în debutul primei consultări publice pe această temă, organizată de USR şi desfăşurată la grupul formaţiunii din Camera Deputaţilor.

„În urma acestei dezbateri vom înainta un proiect de lege, funcţie de rezultatul dezbaterii”, a mai arătat Nicuşor Dan.

La rândul său, deputatul USR Silviu Dehelean, care a fost prezentat drept „manager de proiect” în această speţă, a precizat că există două variante: fie se merge pe propuneri de modificare la Codul penal, la partea de pedepse accesorii şi complementare care există, fie se merge pe un demers de modificare a Constituţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite